Web Analytics
Jump to content

wah pedal


Leonard
 Share

Recommended Posts

wah på bass er jævlig fett, men det er viktig å ikke bruke for mye, man blir fort lei.

Det kommer litt ann på hvordan lyd du får. Bare plain wah blir som en tykk smørje, mens med bittelitt OD blir det en mye spissere lyd, som i mine ører er den kuleste. Selv bruker jeg en JD Crybaby Bass Wah(den hvite)

Noen sanger med wah:

Metallica - For Whom The Bell Tolls (introen)

Metallica - Seek & Destroy (veldig lav, refrenget, egentlig veldig få som er klar over det)

Pantera - I'll Cast A Shadow (outro)

Black Sabbath - N.I.B (intro)

Det er en hel bunch med andre sabbath sanger som har wah på bassen.

Link to comment
Share on other sites

Du liker kanskje ikke lyden fordi Geezer spiller over den nederste delen av gripebrettet for å få en så rund som mulig lyd, og da slamrer strengene ofte mot gripebrettet.

Men seff kan jo hende at du ikke liker selve melodien :D

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Juan Alderte fra Mars Volta bruker en bass wah live, og det høres utrolig kult ut. Hvis du gidder, og har tolmodighet, så er bassriffet i "Frances The Mute" som går igjenn helt på slutten av både "Cygnus..Vismund Cygnus", og "Miranda, that ghost just isnt holy anymore" dynket i wah-wah.

Link to comment
Share on other sites

har ingen spesielle, men anbefaler Crybaby Bass Wah 105q. Har den selv og fungerer ypperlig. Det som er kult med den er at den har auto on/off, det betyr at du ikke trenger å trykke knappen ned, men at den skrur seg automatisk på når du tar foten på den.

Link to comment
Share on other sites

Wah på bass er ganske morsomt, men også ganske vanskelig å få til skikkelig. Man må "frikoble" foten fra grooven, om du vil. Krever litt trening, men som sagt... kan være ganske artig når det er gjort bra.

Victor Wooten bruker wah på bass av og til. Kan bla frem noen platereferanser om du er interessert. :)

Kjøpte en bass wah her på forumet for en stund siden, men har ikke fått brukt den så mye som jeg hadde tenkt. :D Låt det kjent, eller?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Guest HeavyBassDude

EBS Har Nettopp sluppet en Wah/"manuelt" envelope filter/Volum Pedal.... Vist den holder samme kvalitet som resten av opplegget til EBS, Så Tror jeg at Dunlop bare kan trekke seg ut av markede, etter det jeg har fått inntrykk av så e EBS sin tilogmed billigere.

EBS WahOne koster 1995 Sek. (tror ikke det finnes noen norsk pris på den enda.)

Dunlop 105Q Crybaby Bass Wah-Wah koster 2250 Nkr.....

jeg vil tro at EBS'en vil være billigere når vi får en norsk pris på den... den har fått en plass i min ønskeliste, ikke det at jeg tror en wah vil bli brukt sykt mye, men er jo fint med muligheten og når den i tilegg kan brukes som Volum pedal, tror jeg ann blir fin å ha.

Edited by HeavyBassDude
Link to comment
Share on other sites

Wah var for min del gøy i... 20 minutt. Nå står den for det meste og støver.

Vrengpedalen blir brukt litt her og der for gøy (kjekk å ha når man mekker sanger og man vil høre hvordan gitaren vil bli, sånn ca), men selv har jeg funnet ut at det viktigste er tone, tone, tone, ikke gear.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.