Web Analytics
Jump to content

Midi keyboard?


Rudstar
 Share

Recommended Posts

prøver og mekke noen sanger for tia, og trenger altså synth... har ikke helt forstått det der med midi keyboard, men hodet mitt sier at det er noe av det samme? hvis jeg kjøper et midi keyboard kobler det til pc'n, vil jeg da kunne ta opp synth lyd, eller??

skulle gjerne oxo hatt forklaring på hva midi egentlig er.

så skal jeg kjøpe en synth eller et midi keyboard??

Link to comment
Share on other sites

midi er rett og slett bare en måte og overføre signaler på.

Så nei det er ingen lyder i et midikeyboard. Det folk i forbindelse med musikkmekking bruker et midikeyboard til, er at de trigger synther, samplere osv, på pc'n ifra midikeyboardet..

For og si det veldig enkelt. Du trykker ned en tangent. Et signal sendes inn i midi interfacet via midikabelen, og forteller den devicen du har satt opp for å "lytte" på den midikanalen, hvilken note den skal spille, og hvor hardt den skal spille den..

Så det er kun for og gjøre det enklere og spille inn, så du slipper og sitte og programmere alt med musa.. :)

Så hvis du vil ha Synth lyd må du enten kjøpe en Hardware ELLER Software Synth (VST).. med et midikeyboard og ingen softsynther kommer du ingen vei..

Du kan jo laste ned demoer av forskjellig før du evt kjøper noe, så du finner ut hva du liker.

Sjekk ut vst'r gitt ut av Native Instruments, Steinberg osv.. I tillegg må du jo også ha en sequencer hvor du får programmert all denne galskapen. Da er Cubase og anbefale.

Link to comment
Share on other sites

okej, takk for hjelp... hørtes egentlig litt komplisert ut i mine ører...

hvis jeg kjøper et midi keyboard, må jeg ha et eller annet program på pc'n i tillegg? så er det bare og spille inn som vanlig eller? har jeg forstått det riktg?

er det no problem egentlig? er det vansklig?

trenger ting inn med teskjer som oftest :P

Link to comment
Share on other sites

okej, takk for hjelp... hørtes egentlig litt komplisert ut i mine ører...

hvis jeg kjøper et midi keyboard, må jeg ha et eller annet program på pc'n i tillegg? så er det bare og spille inn som vanlig eller? har jeg forstått det riktg?

er det no problem egentlig? er det vansklig?

trenger ting inn med teskjer som oftest :P

Faktisk så leveres en del midi-keyboard med softsynth når du kjøper dem.

Link to comment
Share on other sites

okej, har fått ned noe som heter fl studio6 nå. Demo versjonen. Der kan jeg drive og leke meg med synth, men er det et sånt softdynth prog.? Ser det blir nevnt cubase til og programmere det i, er det mulig og bruke audition?

Åssen får jeg egentlig til og spille inn sånt i det programmet jeg bruker til og spille inn med?

Edited by Steffmeister
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Åssen får jeg egentlig til og spille inn sånt i det programmet jeg bruker til og spille inn med?

Du nevner Audition som innspillingsprogrammet ditt; Jeg har aldri brukt det, men de fleste slike studioprogrammer (f. eks. Cubase) fungerer på den måten at du lager et MIDI-spor, og deretter velger hva som skal tas opp på den (MIDI-keyboardet ditt) og hvor den skal sendes til (softsynthen). Deretter kan du ta opp på vanlig måte, og alt som ender opp på MIDI-sporet kjøres gjennom softsynthen. Du må også laste inn softsynthen i programmet ditt - dette står det sikkert hvordan du gjør i hjelp-filen.

En stor fordel ved bruk av MIDI i kombinasjon med softsynther framfor rene audio-opptak er at du har muligheten til å endre alt ved lyden etter innspilling. F. eks. har du spilt inn en piano-solo, men senere tenker du at det ville høres mye fetere ut med honky-tonk(!), så kan du bare gå inn og endre på softsynthen. I tillegg til dette har du muligheten til å "jukse" litt om du vil ha et take tightere, eller rette på en feil tone inne blant alle de andre. Noen tar selvfølgelig avstand fra denne "fiksingen", og du må passe på at du ikke overdriver; du kan ende opp med å høres ut som en maskin!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.