Web Analytics
Jump to content

Idéer og forslag mottaes med stor takk


AlexanderT
 Share

Recommended Posts

Nå røpet litt av hva jeg holder på med på fritiden ved å poste et screenshot i tråden til bove. Jeg jobber med å lage en internettside hvor man kan vise en hvilken som helst formel på gitar, bass eller andre instrumenter med bånd, hvor notene er representert enten som notenavn eller intervall. Det vil være gratis å bruke. Jeg vil trolig bare slenge inn en doneringsknapp en plass på siden, men ingen skal føle seg presset til å betale.

Grunnen til at jeg har gått igang med dette prosjektet er at jeg har vært borti et titalls liknende programmer tidligere, men det er alltid små og store ting som jeg irriterer meg over, så jeg vil derfor prøve å gjøre jobben skikkelig, en gang for alle.

Features som ingen andre har:

- Brukervennlighet

Skal gjøre hva jeg kan for at dette skal bli raskere å bruke enn "konkurrentene". Siden har ingen lastingstid og for hver forandring ser du resultatet momentant. Designet er også lagt opp smartere enn de andre løsningene. Noter er sortert etter kvintsirkelen, siden det er en god vane å øve ting i den rekkefølgen. Dessuten så får man inn kvintsirkelen litt gratis hvis man ikke kan den fra før, ved å ha de sortert slik.

- Fleksibilitet

Ingen andre programmer gir deg like stor frihet ved valg av antall strenger på instrumentet. Alt mellom 1 og så mange som maskinen din klarer, er tillatt. B A G D A D B A G D A D er et gyldig valg.

Du velger også hvor mange bånd du vil ha. Alt ifra 1 til så mange som maskinen din har kapasitet til.

En av de viktigste grunnene til at jeg lagde dette var dog at du kan velge formel fritt fram. Alle "subset" av den kromatiske skalaen er gyldig.

- Små "perfeksjonist"-detaljer

For de som har gratisfonten Bach installert, vises riktige b og # tegn på gripebrettet. Internettsiden skal jeg gjøre hva jeg kan for å få validert etter standardene.

- Bb, B, H

Velg selv.

Screenshot:

spanskfrygisk_arp.gif

Noen som har idéer til ting jeg kan ha glemt?

Link to comment
Share on other sites

Virker veldig bra! kommer til å være nyttig for de som velger å bruke mitt system :)

Du må huske å ta med åpne strenger forresten!

Ellers kan du ha en liste over forhåndstastede skalaer. Og kanskje åpne for notenavn til tillegg til formula?

Link to comment
Share on other sites

Hoff, nå har jeg jobba siden jeg stod opp til jeg nå velger å legge meg med denne saken. Fikk også litt hjelp av min bror som til daglig jobber med programmering (mye verre ting enn JavaScript, det da). Jeg har skrevet koden fra bunnen av, og nå er det objektorientert som gjelder. :)

Virker veldig bra! kommer til å være nyttig for de som velger å bruke mitt system :)

Du må huske å ta med åpne strenger forresten!

Ellers kan du ha en liste over forhåndstastede skalaer. Og kanskje åpne for notenavn til tillegg til formula?

Lista er der allerede på screenshotet. Rullegardinbokser fylt med snæks. Var god idé dette med notenavn i tillegg. Må jo uansett lage en funksjon som konverterer strengenavn til intervaller, så muligheten er der!

Glimrende greier. Enkelt og greit uten unødvendig dilldall. Slenge ut addressa når prosjekt er presentabelt

Takker. Skal bli!

Gleder meg, Gleder meg!

Blir det det nye Guitarpower eller?;)

Guitar Power har et bibliotek med vanlige akkordvoicings, noe som ikke kan regnes fram til med matematikk. De ligger hardkodet i programmet. Det kan være det kommer etterhvert, men størrelsen på programmet vil da tidobles og det vil bare virke i standard tuning (slik er det også i Guitar Power).

Guitar Power har også en chord finder funksjon, noe jeg ikke har planer om å lage, men det hadde vært en kjekk sak å ha. Jeg kommer heller ikke til å tilby MIDI tuner, MIDI metronom eller noe som i det hele tatt gir lyd (MIDI metronom ville jeg uansett ikke øvd til på grunn av unøyaktighetene).

Jeg fokuserer på å kode det så bra som mulig, for å gjøre det lett å legge til funksjonalitet senere, så ingenting er umulig. Men blir neppe noe MIDI.

Men ellers så knuser det Guitar Power i fillebiter. Programmet mitt har en mye mer solid grunnmur, så det er bare å drysse på med noen etasjer, bytte gardiner og feste med vin på verandaen. Det vinner helt klart når det gjelder fleksibilitet, brukergrensesnitt og de tingene jeg har ramset opp i forrige post.

Ser bra ut :)

Si ifra om du trenger hjelp til valideringa ;)

Flott å ha en assistent tilgjengelig når det trengs. B)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har låst meg inne på gutterommet.

Driver og koder på dette programmet som jeg nå har døpt Formula Designer (trengte et domene for det :P). Dette er mitt største prosjektet så langt, særlig med alt deltaljarbeidet både under og over panseret i programmet.

Nyeste screenshot (er en bunsj av ting som ikke er på plass, men fortvil ikke - det kommer!):

formula9.gif

Link to comment
Share on other sites

Takker. Det varmer å høre.

Dere skal få prøve noe kult når det er ferdig. Og det er å renne gjennom keysa som er sortert etter kvintsirkelen. Med den kromatiske skalaen på gripebrettet og hilight på 1 2 3 4 5 6 7 (durskalaen) er det som å se The Matrix. :D

Finner stadig nye ting med dette programmet og nye måter å se gitarhalsen på. Gleder meg veldig til det er klart.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.