Web Analytics
Jump to content

Pedalbrettprosjekt


Roffe
 Share

Recommended Posts

Holder på å planlegge bygging av et pedalbrett. Dette skal være modulbasert, slik at jeg på akkgitarjobber bare kan ta med delayriggen. Per i dag har jeg en volumpedal først i rekka. Har registrert at mange foretrekker denne not slutten, kanskje rett før delay. Kan jeg bruke samme volumpedal på akkgitar som på elgitar? Bør jeg gå til innkjøp av en buffer siden jeg bruker volumpedal sammen med passive elgitarpickuper? Hva er rette specen på en slik volumpedal? (har per idag en Ernie Ball. Vet ikke spec på potet i farten. skal sjekke dette opp)

Brettet vil bestå av:

teese picture wah

strobostomp

Tube screamer ts-10

sonic dist sd-9

chandler tube driver

rc booster

arion chorus

volumpedal

fulltone deja2

har også lurt på fulltone ocd...

retro-sonic chorus

retro-sonic phaser

Diamond memory lane echo

en eller annen clean boost ala keeley java evt zvex super hard on

En eller annen kompressor som kan brukes sammen med både akk og elektrisk. Kanskje Eh black finger?

dette blir altså helvetes svært. :blink: Dere skjønner sikkert ønske om å dele det opp. Så til det store spørsmålet:

Hvordan får jeg power til et så stort system? Kan jeg powre de minst strømkrevende pedalen fra samme output på pedal power 2? Finnes det andre fabrikkanter? Spesielle ønsker fra min side: ett 220v uttak for deja2, Ett 15v ac 300ma for retro-sonic chorus og ett 110v for tube driver og 18v dc for memory lanen. resten er "standard 9v. Hvem kan bygge slike powerseksjoner? hva koster det?

Link to comment
Share on other sites

Jeg husker ikke nøyaktig nan men det finnes en PP2+-klone et sted, men den er kliss lik og koster det samme...

Ja, du kan power flere pedaler fra samme output på PP2'en, så lenge disse pedalene ikke støyer. Delay-pedalen burde du ta på egen kurs, samme gjelder noen choruspedaler. Prøv deg frem, jeg tror faktisk at om du utnytter hvert output på PP2'en maksimalt vil du klare å drive hele brettet.

Buffere er kjekt uansett egentlig, men noen effekter (enkelte wah'er bla.) liker ikke å ha buffere rundt seg. De fleste har gjerne et buffer før og ett etter pedalbrettet, eventuellt på steder der de synes det låter best. Med så mange pedaler burde du absolutt ha minst to buffere...

Link to comment
Share on other sites

Har sett et bilde av ett av hans pedalbrettoppsett. Og med en Goodriche volumpedal og en Pete Cornish pedal kan en strengt tatt ikke si at det ikke finnes buffere i signalkjeden hans ;)

RC Booster!

I can use this a lot!

What a clarity!

Maybe I put this at the very end of the pedal board as buffer."

- Michael Thompson

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

    • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
    • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
    • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
    • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
    • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.