Web Analytics
Jump to content

åssen komme videre?


knuger'n
 Share

Recommended Posts

Jeg har spilt gitar i et halvt år nå.

sliter litt med å komme videre.

trtor jeg kan lære meg de fleste grep og greier og spille det meste fingerspill,

men nå vet jeg ikke åssen jeg kan lære meg videre.

noe av det jeg kan er;

-dont cry(rytme og solo)

- sweet chil'o mine (intro)

- mye av yakety axe med chet atkins.

- johnny b goode

- paradise city, (riff og rytme)

- knockin on heavens door, (solo og rytme)

greier ikke for eksempel og lære meg soloer som går ganske fort pga tålmodighet og sånt,

men greier og spille fort på noe greier jeg fant på skjæl..

noen tips?? :P

Link to comment
Share on other sites

det er vel musikeres største problem det. Hvordan komme videre?

Ja si det, tålmodighet er vel det viktigste. Jeg liker å tenke at selvom jeg ikke føler jeg blir bedre fra dag til dag er det hele tida en progresjon tilstede. Dette kan du jo spore ved å ta opp deg ting du spiller? lytte, hva kan du gjøre bedre? typiske ting som er veldig lett og høre hos nybegynnere; dårlig timing, lite utviklet vibrato, osv. Spill inn en ting du kan, lagre det med dato, fortsett å spill og ha det gøy, ta frem opptaket etter en stund og sammenlign. Har du blitt bedre?

Link to comment
Share on other sites

Nå spiller ikke jeg gitar men bass, men her er mine lærdommer om det samme problemet:

Alle stagnerer på et eller annet punkt, og kommer ikke videre. Istedetfor å stange hodet i veggen i ren frustrasjon som kan være fristende, kan det være (det var det for meg) lurt å høre på andre musikkstiler, spille andre sanger, og øve på noe nytt. For meg så stagnerte jeg etter et år med bass der jeg egentlig ikke øvde særlig målrettet, jeg spilte det jeg følte for og musikk jeg likte, og lærte på den måten.

Musikksmaken min går mye i Pantera, Metallica, Megadeth, Motorhead, ACDC, Black Label Society, Sabbath, så jeg la helt om, gravde fram Mozart, Bach osv og hørte på klassisk en stund for avveksling. Jeg har alltid likt klassisk og, men har hørt altfor lite på det i de senere år. Så begynte jeg å prøve meg på å spille Bachs prelude, noe som viste seg å være en mye større utfordring enn noe jeg hadde prøvd å spille tidligere. Begynte å øve litt skalaer, som blues-skalaen. Først en posisjon, en til, en til..

Sist men ikke minst begynte jeg å spille sanger jeg ikke hadde "ork" til tidligere. Å få til noe en før trodde var umulig er givende, og inspirerende.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.