Web Analytics
Jump to content

Korskriving..


Mikke

Recommended Posts

Hei alle satslæreflinkiser :)

Jeg har en liten vrien til dere nå. Jeg har nemlig fått i oppgave å skrive denne sopran stemmen om til en korsats for Bass, Tenor, Alt og Sopran. Ta en titt her:

satslren27qb.jpg

Om noen av dere som er kapable til å finne en løsning på hvordan jeg kan gjøre denne, kunne gitt meg et hint (Bilde) om hvordan det gjøres, ville jeg blitt veldig glad :)

Bokstavene som står over er funksjonene, altså korden :)

T = Tonika

S = SubDominant

D = DOminant..

D3 = Domiant Sekst etc

S3 = Subdominant sekst akkord

etc.etc

Mikke

Edited by Mikke
Link to comment
Share on other sites

Bare T, S og D, med én og annen førsteomvendingsakkord? Not exactly rocket surgery... :huh:

Men hvis du har fått denne oppgaven, hvorfor skal vi løse den? Gi oss det du har så langt (om du har noe), og forklar hvor du står fast, så kan vi komme med hjelp. Når du har fått denne oppgaven i lekse, har jeg en mistanke om at du bør være i stand til å løse den.

Link to comment
Share on other sites

Den virker jo veldig rar da. Er det du som har skrevet på funksjonene? 2. takt f.eks? Burde vært dominant kvart-sekst Eller uansett en dominant-7-13.

Ellers er det ikke så vanlig å gå fra D til S selvom det går fra lett til tung taktdel (takt 3).

Edited by jsbach
Link to comment
Share on other sites

Hehe.. Ok da..

Det som er teken er at vi hadde en prøve ( :P ). Vi har akkuratt kommet til sekstakkorder i Satslæra, men siden gruppa mi ikke har hatt en skikkelig lærer, skulle vi få lov til å rette på den neste time (Som er i morgen.. Jeez). Jeg skjønner ingen ting av "dominant kvart-sekst Eller uansett en dominant-7-13", og husker bare hvilke funksjoner jeg skrev opp i tillegg til sopranen. Bassen (Til dit vi har lært) går bare på grunntone, og når det er en sekstakkord bruker den tersen.

Jeg tror egentlig jeg har grepet om prøven, ihvertfall til en 4'er, men tenkte jeg bare kunne hente noen tips herfra. :) Jeg ser nå at jeg også har skrevet noen feil funskjoner. Ble litt rask kladding i boka når jeg skrev ned notelinja :P

Ang. at det går fra en D til en S, er at det er en omvendingsakkord (Eller hva det nå het, husker ikke no nå etter ferien), slik at det jeg har fylt inn i bass, tenor og alt, går tilbake til S igjen.. Fikk høre at det var lov, men jeg kan ta å sjekke opp med noen av satslæregeekene i klassen min :)

Men men.. Det er kanskje litt sleipt det her :P Hehe...

B)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.