Web Analytics
Jump to content

Korskriving..


Mikke
 Share

Recommended Posts

Hei alle satslæreflinkiser :)

Jeg har en liten vrien til dere nå. Jeg har nemlig fått i oppgave å skrive denne sopran stemmen om til en korsats for Bass, Tenor, Alt og Sopran. Ta en titt her:

satslren27qb.jpg

Om noen av dere som er kapable til å finne en løsning på hvordan jeg kan gjøre denne, kunne gitt meg et hint (Bilde) om hvordan det gjøres, ville jeg blitt veldig glad :)

Bokstavene som står over er funksjonene, altså korden :)

T = Tonika

S = SubDominant

D = DOminant..

D3 = Domiant Sekst etc

S3 = Subdominant sekst akkord

etc.etc

Mikke

Edited by Mikke
Link to comment
Share on other sites

Bare T, S og D, med én og annen førsteomvendingsakkord? Not exactly rocket surgery... :huh:

Men hvis du har fått denne oppgaven, hvorfor skal vi løse den? Gi oss det du har så langt (om du har noe), og forklar hvor du står fast, så kan vi komme med hjelp. Når du har fått denne oppgaven i lekse, har jeg en mistanke om at du bør være i stand til å løse den.

Link to comment
Share on other sites

Den virker jo veldig rar da. Er det du som har skrevet på funksjonene? 2. takt f.eks? Burde vært dominant kvart-sekst Eller uansett en dominant-7-13.

Ellers er det ikke så vanlig å gå fra D til S selvom det går fra lett til tung taktdel (takt 3).

Edited by jsbach
Link to comment
Share on other sites

Hehe.. Ok da..

Det som er teken er at vi hadde en prøve ( :P ). Vi har akkuratt kommet til sekstakkorder i Satslæra, men siden gruppa mi ikke har hatt en skikkelig lærer, skulle vi få lov til å rette på den neste time (Som er i morgen.. Jeez). Jeg skjønner ingen ting av "dominant kvart-sekst Eller uansett en dominant-7-13", og husker bare hvilke funksjoner jeg skrev opp i tillegg til sopranen. Bassen (Til dit vi har lært) går bare på grunntone, og når det er en sekstakkord bruker den tersen.

Jeg tror egentlig jeg har grepet om prøven, ihvertfall til en 4'er, men tenkte jeg bare kunne hente noen tips herfra. :) Jeg ser nå at jeg også har skrevet noen feil funskjoner. Ble litt rask kladding i boka når jeg skrev ned notelinja :P

Ang. at det går fra en D til en S, er at det er en omvendingsakkord (Eller hva det nå het, husker ikke no nå etter ferien), slik at det jeg har fylt inn i bass, tenor og alt, går tilbake til S igjen.. Fikk høre at det var lov, men jeg kan ta å sjekke opp med noen av satslæregeekene i klassen min :)

Men men.. Det er kanskje litt sleipt det her :P Hehe...

B)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.