Web Analytics
Jump to content

Billigste Måte å Recorde Et Helt Band På!


ApoteX
 Share

Recommended Posts

Kjøp en relativt god stereo mic (rundt 1000) og legg den midt i rommet.

Eksperimenter med plassering i forhold til amps\trommer, og prøv dere litt frem.

Mitt band brukte lenge denne løsningen med stereo mic og MD-spiller, og fikk faktisk ganske bra opptak til slutt. (Selvsagt ikke noe en burde tenke på å gi ut, men fett nok til å sende til venner, og meget bra å ha i låtskrivingsprosess og for ferske band)

Er dere mer seriøse, er jeg enig med Gnome om å rett og slett stikke i studio...

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Å møte uforberedt i studio kan bli en dyr og lite produktiv affære.

En god mikpakke hvis du har litt penger hadde vært 1 Shure SM-57 for skarptromme, gitar og vokal, 2 AKG 451 for overheadmikker og en AKG D112 for basstromme og bassgitar. Ender på rett under 10.000 vil jeg tro.

Sjekk så med noen som har en 4-spors preamp som du kanskje kan få låne / leid, og spille inn trommer med. Vil tro en kan få temmelig god lyd med den pakken der.

Link to comment
Share on other sites

MiniDisc + mikrofon er greit nok som sagt før. Så lenge dere spiller live er dette en grei løsning, da må dere bare flytte forsterkere, PA og trommesett litt rundt til "miksen" blir bra. Sånn ble jo alle plater tatt opp før i tiden :) Det krever at dere prøvespiller litt, tar opp, hører på de forskjellige instrumentene og justerer volum slik at det høres bra ut på selve opptaket, ikke slik at det høres bra ut i øvingslokalet deres.

Stereomic for minidisc fra Sony koster rundt tusenlappen.

Å begynne med å ta opp ett og ett instrument er absolutt mere tidkrevende og ikke minst vanskeligere, men med en datamaskin med stor harddisk, et bra lydkort, en enkel mikser/preamp og noen mikrofoner burde det være mulig å komme inn rundt 10000, datamaskin ikke inkludert.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.