Web Analytics
Jump to content

Reperasjon av gammel stålstrengsgitar


pada2002
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg fikk en gammel stålstrengs gitar av en kamerat for en stund siden. Det er en Jasmine by Takamine Mod. S31. Vet ikke om dette sier noe men Serienr. er 931680.

Den mangler noen deler av stemmeskruene og noen knotter som man fester trengene på. Plekterbrettet er også litt vippet opp og bøyd.

Jeg lurer på om det er verdt å fikse den. Fyren i Musikksenteret i Stavanger sa at dette ville komme på 500-700 kr.

Er det verdt det? Den har ikke sånn greier for tilkobling til forsterker eller noe sånn.. Bør jeg heller kjøpe en ny, eller fikse denne?

Takker for svar! :)

Link to comment
Share on other sites

Dette er det helt klart verd å fikse. Stemmeskruer og "knottene til å feste strengene på" bør ikke koste deg ei krone mer enn 700, det er sikkert! Det kan godt hende du klarer å fikse det selv, tror ikke det er en svært avansert operasjon. Plekterbrettet går kanskje an å lime på plass?

Uansett, sjekk hvor mye delene, og om du tror du klarer det selv koster, og om du tror du klarer det selv, før du setter gitaren bort til reparasjon, jeg syns nemlig 500-700 hørtes litt mye ut for stemmeskruer + fester.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Tror jeg prøver selv da :)

Hvilke stemmeskruer bør jeg kjøpe? Noen er jo dårlige... Jeg har da ikke peiling på dette her.

Plekterbrettet er bøyd opp og det ser ut som limen har løsnet midt i og. Ser ikke bra ut, men gitaren er jo bare en ''leke'' gitar :P

Edit:

Jeg finner hellerikke noe informasjon om gitaren på internett.. Kan noen hjelpe meg her?

Edited by pada2002
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.