Web Analytics
Jump to content

Spill som Jimi Hendrix uten noter


Oscillo
 Share

Recommended Posts

  • Replies 39
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Fret-Light gitarene har blitt produsert siden midten av 90-tallet. Da med kun skalaer og akkorder tilgjengelig. Hvorfor ikke?

Å lære sanger på denne måten er jo praktisk og greit. Fungerer på samme måte som med noter eller tabulatur, med de svakhetene de systemene innehar, men her får du tempo - noe du mangler med tabulatur, og plassering på halsen - noe du mangler med noter.

Regner med at det finnes funksjoner som ikke er dekt i artikkelen, ingen umulighet å legge inn alskens info om teori blant alt det andre.

En bakdel at man må spille i nærheten av en PC.

PS: I en senere utgave av TU omtales hvordan det er mulig å "komponere" musikk kun ved bruk av hjernebølger. :)

hvordan skal du se de greiene ??

Dioder lyser. ;)

Edited by The Euphor
Link to comment
Share on other sites

tabs er vell lett for alle, men noter er værre..

Ikke så lett for folk med dyskalkuli f.eks. Guitarist fikk for noen år siden forespørsel om å fargelegge linjene i ulike farger, for å gjøre det lettere å skille mellom de seks linjene.

Link to comment
Share on other sites

Vel, Fretlight er ingen dårlig idè som et studieverktøy dersom du er bevisst på hva du faktisk spiller og hvorfor, og ikke bare vil lære deg skalaer på rams veldig fort, liksom. Tviler ikke på at det hadde vært kjekt å ha en slik liggende dersom jeg skulle sette meg inn i en ny skala eller akkord, fint for å få oversikt over nye muligheter på gripebrettet.

Link to comment
Share on other sites

du lærer sikkert fortere å få det i fingra.. er noe helt annet en å kunne det i hodet... kan du spille noe uten å tenke på det, gå rundt og gjøre andre ting og diverse.. så har du det i fingra. da går det automatisk..

dette systemet ser lattlig ut, men det er nok en liten tanke bak det

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan huske jeg spilte på et keyboard en gang for lenge siden der det lyste over den tangenten man skulle spille på. Tror jeg lærte meg edelweiss ganske raskt faktisk.

Bandet Dissimilis bruker vel et eller annet slags fargesystem for å vite hvilke trommer, tangenter, knapper etc man skal bruke. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Når jeg ser det der kan jeg ikke la være å tenke på de 300-kroners Casio keyboardene med billige rødlysende plasttangenter. Noe jeg syntes er kjekt med tabs eller skalamønstre som jeg ser på dataskjermen, eller på papir, er at jeg ikke er tvunget til å se ned på gitarhalsen imens jeg spiller. Man vil jo gjerne kommunisere med blikkontakt til publikum, og ikke se ned i gripebrettet, så det spørs da om en slik måte å lære på, legger opp til det. Kanskje blir det slik at man visualiserer seg skalamønstre på gitarhalsen fysisk istedenfor oppe i hodet.

Jeg kunne aldri i livet tenkt meg en slik gitar.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.