Web Analytics
Jump to content

Korleis leser ein bassnoter?


Hjalmar Sæterstøl
 Share

Recommended Posts

På samme måte som noter med G-nøkkel, men F-nøkkelen viser hvor F er i notesystemet - linje nummer to fra toppen mellom prikkene på nøkkelen, så er det bare å telle seg frem. Kan også si at mellom G- og F-nøkkel har du en C note på en hjelpelinje.

		 _______
_______
G-nøkkel _C_____
_______ /
_______ \ G
_ /
_______\C
_______ /
F-nøkkel _______ \ F
___C___
_______

Verdens beste noter per tekst... :D

Edited by The Euphor
Link to comment
Share on other sites

Euph har rett, i praksis betyr dette at du må "flytte" noten 1 notelinje opp. Dersom noten i f-nøkkel ser ut som en g (ligger på 2.linje nedenfra) må du flytte den opp til 3.linje nedenfra, og da ser den ut som en H (fortsatt i g-nøkkel).

Ditto hvis noten ligger mellom 2 linjer, da flytter du den til mellomrommet 1 linje over.

Husk å få med eventuelle faste fortegn (kryss og B), ellers blir det fort surt....

Link to comment
Share on other sites

Nei, det er omvendt. En A på f-nøkkel (plassert midt på) er den samme tonen som en C i g-nøkkel.

En A i C-nøkkel noteres på C-nøkkelens f-plass i f-nøkkel.

Vanskelig å forklare med tekst, dette her....

hallo, nå er det misforståelser ute og går her. Ikke det at jeg ikke tror du kan noter, men din forklaring virker "omvendt". Dvs. at tonen a i f-nøkkel noteres der e egentlig ville ha stått (c om det var g-nøkkel)

Link to comment
Share on other sites

Regner med det var en hastig feil å trekke inn C-nøkkel.

G-nøkkelen slynger seg rundt G. Linje to fra bunnen.

F-nøkkelen har en prikk på hver side av F. Linje to fra toppen.

(Finnes jo eksempler på at disse ikke brukes i sin mest vanlige plassering, like greit å ta utgangspunkt i hva de presiserer som å bruke andre linjer.)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.