Web Analytics
Jump to content

Låtskriving


Holyman
 Share

Recommended Posts

Når dere (hvis dere) skriver låter, hvordan bynner dere? Syns dere det hjelper hvis dere vet hvordan melodien skal være. Hva skriver dere låter om? Hva/hvem inspirerer dere(band, ting som opptar deg, wahtever ect.?)

Er svært nybegynner på dette området og vil gjerne høre folks meninger og idéer :)

Kult hvis dere har noen gode tips å komme med!

Selv er musikken jeg prøver å lage veldig tidlig Guns n' roses-stil (á la - It's so easy) Appetite for a destruction er en svært innspirerende plate for meg, men også noe av det senere Guns laga og ikke minst band som velvet revolver, noe metallica, noe led zeppelin o.l.

Takker for alle svar og meninger B)

Link to comment
Share on other sites

Hvordan jeg lager sanger varierer fra sang til sang. Noen ganger bare leker jeg meg med gitaren, til jeg detter over et riff eller en progresjon som jeg kan bruke i/lage en sang av. Det er på denne måten jeg lager sangene der musikken skapes først, og deretter teksten.

De sangene jeg lager der jeg skaper vokalen først, pleier å skape seg selv i bilen. Når en kjører ser en jo endel rart, en sitter for det meste alene og kan betrakte det meste. Da pleier jeg bare å bryte ut i spontan sang om alt og ingenting av det jeg ser, eller det jeg har i hodet/på hjertet, om det så er sinne eller glede, og etter noen minutter med synging pleier det å komme noen vers og et refreng av det.

Dessuten skriver jeg aller best når jeg ligger i senga før jeg sovner.

Bruk følelsene du har og kanaliser dem på et ark. Ja, det er vanskelig.

Link to comment
Share on other sites

Det gjelder å ha opplevd noe grønnjævlig innen kjærlighet før man virkelig får skrevet noe. Sånn er det i hvertfall hos meg. Få ned følelsene og inntrykk på arket.

Dette varierer jo selvsagt fra person. Jeg har et noe dystert sinn, og dette kommer da i uttrykk i tekstene.

Veldig mye enklere å skrive en kjærlighetssang, da man kan få uttrykk for noe man har opplevd selv, gjennom følelser osv, synes jeg.

Da jeg skrev min første sang var det så trykkende at jeg rett og slett følte at jeg bare måtte skrive en sang, for å få det ut av systemet. Da bare rant det med linjer ut på arket.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.