Web Analytics
Jump to content

Tremolo-picking


Pappa
 Share

Recommended Posts

Heisann, er det noen som har noen tips til åssen man skal sleppe å få så vondt i albuen når man bruker trem-picking? Jeg veit ikke åssen det blir på RG'en (den står på øvingslokalet, og øver mest hjemme nå..) men på kassegitaren min får jeg iallefall vondt etterhvert. Det begynner også å svi litt hvis jeg spiller akkorder som går over mange strenger, men ikke fullt så ille.

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som du rett og slett bruker for mye arm og for lite håndledd når du spiller. La heller underarmen hvile på gitaren, og utfør bevegelsen i håndleddet. Kan virke vrient i starten, men med tida sparer du deg for en del senebetennelse ;)

Link to comment
Share on other sites

Tremolo-picking med håndleddet? :blink: Heh det er jo ikke mange millimetrene jeg drar armen opp og ned heller da, men jeg skal prøve å legge den på kroppen mens jeg spiller..

Er nettopp fordi du fikserer armen at du musklene blir vonde, fordi det ikke blir skikkelig blodsirkulasjon.

Link to comment
Share on other sites

Come again? Ikke bra å legge underarmen på gitarkroppen heller? Hva med å legge håndflata (den delen du bruker til palm mutes o.l.) rett bak stolen?

Jeg legger den vanligvis på de andre strengene, da demper man de strengene man ikke spiller på, og har også en stabil overflate som handa kan 'vippe' på. Jeg hviler også armen på gitarkroppen, da får handa mer frihet til å bevege seg.
Link to comment
Share on other sites

Hehe har du en link til en video elelr no hvor dette blir demonstrert og / eller lært bort? Det er mulig dere er inne på noe, jeg pleier å få kjeft av Christian og hvis jeg prøver med på trommesettet fordi jeg bruker hele armen istedenfor håndleddet til å slå på hihat'en og riden.. :angry:

Link to comment
Share on other sites

Hehe har du en link til en video elelr no hvor dette blir demonstrert og / eller lært bort?

Ikke som jeg kommer på. Har mange videoer der læreren understreker at man bør bruke håndleddet, men ingen der denne spillestilen vektlegges spesielt. Jeg kan godt gi deg noen tips på hvordan du kan lære deg å bruke denne metoden.
Link to comment
Share on other sites

Ja jøss, tar imot tips jeg, og det er sikkert noen andre og som har nytte av det så..

Jeg hadde samme problem som deg. Brukte håndleddet til vanlig, men når det skulle gå fortere så brukte jeg albuen i stedet. Etter å ha erfart en god del smerter med denne spillemåten, og at alle de beste gitaristene brukte håndleddet, så bestemte jeg meg for å skifte stil. Det var vanskelig, tok lang tid, men det har helt klart forbedret gitarspillet mitt.

En ting jeg gjorde var å øve stående, med gitaren hengende lavere enn jeg vanligvis ville hatt den. Jeg valgte noen enkle skalaer, ting der venstrehanda går automatisk så jeg kan fokusere på høyrehanda. Jeg stilte meg foran speilet og fokuserte på å kun bruke håndleddet. Fortere og fortere, helt til jeg merket at albuen begynte å bevege seg. Da senket jeg tempoet og gikk inn for å bli så stødig som mulig med håndleddet før jeg satte opp farten. Holdt på slik i noen måneder, og for å sjekke hvordan plekterteknikken hadde utviklet seg så målte jeg hastigheten når jeg spilte skalaer. 14 noter i sekundet, noe som er temmelig kjapt.

Det er viktig å fokusere på håndleddet. Masse konsentrasjon. Albuen bør ligge rolig, håndleddet skal ta seg av plekterbevegelsene. Dette funket for meg, og nå er jeg veldig fornøyd med resultatet. Mulig du velger å gjøre det på en annen måte, men der har du ihvertfall noen tips.

Link to comment
Share on other sites

Om man skal bruke håndledd eller underarm er det stor splid om. Petrucci f.eks. bruker underarmen, kommer ikke på noen i farta som bare bruker håndleddet.

En ting du kan legge merke til er hvordan du liker å holde plekteret over strengene. Så kan du sjekke ut Steve Morse og John Petrucci. De er på en måte ytterpunkter i hvordan armen ligger på gitaren. (Sikkert mange som er mer ekstreme, men det er ikke poenget.) Morse spiller på en gitar med minimal kurve på gitaren (der høyre arm ligger på kanten av gitaren), mens Petrucci har en ekstrem kurve på samme sted. Det kan være at din teknikk passer bedre for en annen type gitar. Bare en tankevekker. Ikke meningen at du skal begynne å se deg om etter ny gitar! Men prøv litt forskjellige gitarer og kjenn om du merker noen forskjell. Ingenting å tape på det. :)

Link to comment
Share on other sites

Petrucci f.eks. bruker underarmen, kommer ikke på noen i farta som bare bruker håndleddet.
Petrucci bruker håndleddet, kan hende underarmen slipper til når det virkelig går unna, men det er nok ikke noe som skjer bevisst. Når det er snakk om folk som kun bruker håndleddet så kan jeg nevne John McLaughlin, Al DiMeola, Paul Gilbert, Shawn Lane, Eric Johnson, Yngwie Malmsteen, osv.

Ikke at det spiller noen rolle i denne tråden, tenkte bare jeg skulle gi noen eksempler.

Link to comment
Share on other sites

Petrucci bruker håndleddet, kan hende underarmen slipper til når det virkelig går unna, men det er nok ikke noe som skjer bevisst. Når det er snakk om folk som kun bruker håndleddet så kan jeg nevne John McLaughlin, Al DiMeola, Paul Gilbert, Shawn Lane, Eric Johnson, Yngwie Malmsteen, osv.

Ikke at det spiller noen rolle i denne tråden, tenkte bare jeg skulle gi noen eksempler.

Tenkte på når det lukter svidd Dunlop ja. Petrucci bruker i alle fall underarmen i de små klippene jeg har sett av burning, også live de gangene jeg har vært tilskuer. Har vært store diskusjoner om dette temaet på andre gitarsteder på nett. Det ble liten enighet der, så det blir vel ingen større her. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.