Web Analytics
Jump to content

forsikring?


Phoncible
 Share

Recommended Posts

joda, ble nevnt i en tråd tidligere her, og det er noe jeg har tenkt på ei stund. begynner å få en grei sum lagt i musikkutstyr, og kommer til å bli mer! så tenker på å forsikre, men vet ingenting som helst om noen ting som helst på emnet. alt av tips og forklaringer mottas med takker og klemmer

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror kanskje musikkutstyr går under innboforsikring. Uansett så bør du ringe forsikringsselskaper og høre hva de gjør. Forresten: Husk å forsikre instrumentet for mer enn det er verd, så har du råd til å kjøpe extra pedal-snacks eller drikke deg ut av sorgene etter tapt favorittøks.

Edited by Raven
Link to comment
Share on other sites

Kan noen utdype forsikringsprosedyrer, hvordan funker det når du faktisk skal bruke den når noe er ødelagt?

hva gjør man for å bevise at man faktisk har det man sier man har?

Må man skrive litste med serienumre, ta bilder eller lignende?

Link to comment
Share on other sites

Kan noen utdype forsikringsprosedyrer, hvordan funker det når du faktisk skal bruke den når noe er ødelagt?

hva gjør man for å bevise at man faktisk har det man sier man har?

For å få korrekt informasjon bør du ta kontakt med forsikringsselskapet ditt, så du er sikker på at du ikke kommer opp i noen problemer.

Noen enkle triks kan det likevel være greit å følge; for eksempel er det en god start å alltid ta vare på kvitteringer for dyre ting en har kjøpt (når man kjøper brukt er det bare å få skrevet en liten «kontrakt» på noen linjer, for å ha som et slags bevis). Noen bilder liggende på en PC kan også være en god idé, man stiller rimelig sterkt med både kvittering og bilder.

Om det er snakk om eksepsjonelt dyre ting (i gitarsammenheng blir dette sjeldne samleobjekter osv., ikke en litt dyr gitar/-forsterker) er det lurt å få den taksert. Taksten oppbevares både hjemme og i en bankboks. Uansett hvor høye summer man i utgangspunktet har oppgitt til forsikringsselskapet som verdi på innbo lønner det seg å fortelle de om dette (på en måte som gjør at de får et skriftlig bevis for kontakten).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har "verdigjenstandforsikring" som gjelder over hele verden for gitarene mine. Vel og merke er den for "privat bruk", og gjelder ikke "offentlig dansetilstelning". Med andre ord: Gjelder ikke i danseband, vet ikke om vanlige konserter er inkludert her. Hvis du opptrer på "offentlig dansetilstelning" må du betale høyere premie.

Verdigjenstandforsikringen min (i Gjensidige) har en egenandel på 10% av skaden, mininum 500. Den dekker skader og tap som inntreffer plutselig og uforutsett, med mindre man har oppført seg som en idiot. Dekker IKKE skader på lamper, rør og billedrør alene, så den dekker vel ikke hvis utgangsrøra på ampen fyker på en konsert.

Ikke-proff takst er ca 1 prosent av forsikringssummen, i alle fall på min forsikring. Skal du spille til dans tror jeg det er ca 4%.

For utstyr du har kjøpt nytt, må du vise kvittering, der du har kjøpt brukt må du få gjenstanden taksert i musikkforretning. Det går helt greit.

Hvis det skjer noe med stasjet, kan selskapet 1)reparere 2)Gjenskaffe tilsvarende - eller i det vesentlige tilsvarende - ting etter PRIS PÅ SKADEDAGEN, begrenset oppad til forsikringssum. Selskapet velger selv om de reparerer eller kjøper nytt.

Jeg vet ikke om forsikringsselskapene KUN vil ha deg som verdigjenstandskunde, ofte krever de at du har f.eks bil/innboforsikring før du får noe sånn som dette her.

Innboforsikring dekker deg til en viss grad, men der er det ofte maksgrenser på verdi av enkeltgjenstander, så pass på hvis du har et dyrt instrument.

Og ikke overforsikre stasjet ditt. Blir du tatt i svindel får du ikke noe tilbake. Ærlighet varer lengst.

Link to comment
Share on other sites

Eg har idiotversjonen av det som tstone snakkar om, dvs at dersom ein har konsert og ein eller anna luring synest det er lurt å kasta ein halvliter inn i ampen din, vert det dekka. Dette kostar meir, men er verdt det dersom ein har litt konsertar. Forsikringa dekkar ytre skade. Det er dei temmeleg strenge på. Når det gjeld utbetaling så har gjensidige vore plettfrie ved mine henvendelsar. Fått pengar med ein gong det har vore noko. Nyleg tok gamleampen min kvelden, og nypris (minus eigenandel) vart utbetalt kjapt. For å få verdigjenstadforsikring (i gjensidige iallefall) lyt ein ha ei anna forsikring i tillegg, men det er alltid kjekt å ha reise og innbuforsikring (750 og 500 kr). Som sagt kostar ei slik forsikring ein del (avhengig av kor store verdiar du forsikrar for), men du verda kor godt det er å ha når ting går gale.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.