Web Analytics
Gå til innhold
Phoncible

forsikring?

Anbefalte innlegg

joda, ble nevnt i en tråd tidligere her, og det er noe jeg har tenkt på ei stund. begynner å få en grei sum lagt i musikkutstyr, og kommer til å bli mer! så tenker på å forsikre, men vet ingenting som helst om noen ting som helst på emnet. alt av tips og forklaringer mottas med takker og klemmer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror kanskje musikkutstyr går under innboforsikring. Uansett så bør du ringe forsikringsselskaper og høre hva de gjør. Forresten: Husk å forsikre instrumentet for mer enn det er verd, så har du råd til å kjøpe extra pedal-snacks eller drikke deg ut av sorgene etter tapt favorittøks.

Endret av Raven

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan noen utdype forsikringsprosedyrer, hvordan funker det når du faktisk skal bruke den når noe er ødelagt?

hva gjør man for å bevise at man faktisk har det man sier man har?

Må man skrive litste med serienumre, ta bilder eller lignende?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan noen utdype forsikringsprosedyrer, hvordan funker det når du faktisk skal bruke den når noe er ødelagt?

hva gjør man for å bevise at man faktisk har det man sier man har?

For å få korrekt informasjon bør du ta kontakt med forsikringsselskapet ditt, så du er sikker på at du ikke kommer opp i noen problemer.

Noen enkle triks kan det likevel være greit å følge; for eksempel er det en god start å alltid ta vare på kvitteringer for dyre ting en har kjøpt (når man kjøper brukt er det bare å få skrevet en liten «kontrakt» på noen linjer, for å ha som et slags bevis). Noen bilder liggende på en PC kan også være en god idé, man stiller rimelig sterkt med både kvittering og bilder.

Om det er snakk om eksepsjonelt dyre ting (i gitarsammenheng blir dette sjeldne samleobjekter osv., ikke en litt dyr gitar/-forsterker) er det lurt å få den taksert. Taksten oppbevares både hjemme og i en bankboks. Uansett hvor høye summer man i utgangspunktet har oppgitt til forsikringsselskapet som verdi på innbo lønner det seg å fortelle de om dette (på en måte som gjør at de får et skriftlig bevis for kontakten).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har "verdigjenstandforsikring" som gjelder over hele verden for gitarene mine. Vel og merke er den for "privat bruk", og gjelder ikke "offentlig dansetilstelning". Med andre ord: Gjelder ikke i danseband, vet ikke om vanlige konserter er inkludert her. Hvis du opptrer på "offentlig dansetilstelning" må du betale høyere premie.

Verdigjenstandforsikringen min (i Gjensidige) har en egenandel på 10% av skaden, mininum 500. Den dekker skader og tap som inntreffer plutselig og uforutsett, med mindre man har oppført seg som en idiot. Dekker IKKE skader på lamper, rør og billedrør alene, så den dekker vel ikke hvis utgangsrøra på ampen fyker på en konsert.

Ikke-proff takst er ca 1 prosent av forsikringssummen, i alle fall på min forsikring. Skal du spille til dans tror jeg det er ca 4%.

For utstyr du har kjøpt nytt, må du vise kvittering, der du har kjøpt brukt må du få gjenstanden taksert i musikkforretning. Det går helt greit.

Hvis det skjer noe med stasjet, kan selskapet 1)reparere 2)Gjenskaffe tilsvarende - eller i det vesentlige tilsvarende - ting etter PRIS PÅ SKADEDAGEN, begrenset oppad til forsikringssum. Selskapet velger selv om de reparerer eller kjøper nytt.

Jeg vet ikke om forsikringsselskapene KUN vil ha deg som verdigjenstandskunde, ofte krever de at du har f.eks bil/innboforsikring før du får noe sånn som dette her.

Innboforsikring dekker deg til en viss grad, men der er det ofte maksgrenser på verdi av enkeltgjenstander, så pass på hvis du har et dyrt instrument.

Og ikke overforsikre stasjet ditt. Blir du tatt i svindel får du ikke noe tilbake. Ærlighet varer lengst.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg har idiotversjonen av det som tstone snakkar om, dvs at dersom ein har konsert og ein eller anna luring synest det er lurt å kasta ein halvliter inn i ampen din, vert det dekka. Dette kostar meir, men er verdt det dersom ein har litt konsertar. Forsikringa dekkar ytre skade. Det er dei temmeleg strenge på. Når det gjeld utbetaling så har gjensidige vore plettfrie ved mine henvendelsar. Fått pengar med ein gong det har vore noko. Nyleg tok gamleampen min kvelden, og nypris (minus eigenandel) vart utbetalt kjapt. For å få verdigjenstadforsikring (i gjensidige iallefall) lyt ein ha ei anna forsikring i tillegg, men det er alltid kjekt å ha reise og innbuforsikring (750 og 500 kr). Som sagt kostar ei slik forsikring ein del (avhengig av kor store verdiar du forsikrar for), men du verda kor godt det er å ha når ting går gale.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.