Web Analytics
Jump to content

Marshall TSL?


Jøgge
 Share

Recommended Posts

Hallo igjen!

Har noen her på forumet prøvd, eller har efaringer med noen av Marshall TSL/DSL ampene?

Tenkte mest på TSL 122... Passer denne til metal?

Fant en helt ny fra butikk til ca. 6000 kroner...Burde jeg slå til...Eller burde jeg heller prøve å få tak i en Engl screamer combo eller lignende, eller burde jeg heller gå for topp og kabinett? Er forresten vedlikehold veldig viktig med rør amper? Hvor ofte må man bytte rør og lignende?

Takker på forhånd for alle svar. :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg har faktisk ikke prøvd jcm800, men du presser lett ut classick rock lyd, du får lett shreiner lyd, dt lyd, metal og clean kanalen er ikke så værst. Det som er dumt er at du må skru opp så mye får å få gullvrengen(som med alle rørforsterkere). Bor du i boretslag bør man investere i hotplate ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg jammer på en TSL-combo hver tirsdag, men bare på clean- og crunch-kanalene. Tror den kan funke fint til metall, hvis lydpreferansene dine er av den typen vreng som ampen leverer. Begge de to andre kanalene syns jeg låter kult, og så langt jeg har hørt tar de en del pedaler bra. Du får teste ut ampen og se om ørene dine er enige.

Link to comment
Share on other sites

Har en Tsl et eller annet på øvingslokalet. Den er 2 x 12, bare at ene høytaleren er sprengt. Og den vrenger Maiden style. Også på lavt volum.

Selv har jeg en Jcm 800. Og hvis det i det hele tatt skal være håp for å tyne særlig med vreng ut av den, må jeg sette den i garasjen før jeg tørr prøve. Fryktelig skarp og lys tone på høyt volum.

6000 er bra pris, særlig hvis alle rørene er inntakte :)

Link to comment
Share on other sites

Må man spille VEDLIG høyt for å få bra vreng?

Ja og nei. Det kommer an på hva du mener er «bra vreng». Mange vil helst ha vrengen som kommer på høyt volum, mens jeg fint klarer meg med det preampen min kan levere. Jeg har dog en nedre grense for hvor lavt jeg kan spille og fortsatt synes det låter «bra», for på veldig lavt volum opplever jeg en kompresjon i høyttalerne. I en bandsituasjon er dette sjelden et problem for meg, da de andre gjerne spiller såpass høyt at jeg kan dra på littegranne. Prøv selv og la ørene dine avgjøre (men ikke glem å ta hensyn til andre innimellom også, dersom forholdene ikke tillater det er det ingen grunn til å spille veldig høyt).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.