Web Analytics
Jump to content

Gode headphones til rundt tusenlappen


B
 Share

Recommended Posts

Jeg er på utskikk etter noen gode headphones til rundt tusenlappen, som skal brukes mest til gitarspilling - dvs. kobles rett i ampen. Har vært litt rundt på diverse gitarforetninger i Oslo og forhørt meg, og må si utvalget har vært dårlig. Beyerdynamic DT-231 var den jeg fikk best inntrykk av til prisnivået. Noen som er kjent med modellen, eventuelt har andre anbefalninger?

Har sett litt rundt i forumet, og jeg ser endel har snakket om å bruke koss porta-pro til dette - har prøvd dette selv, og det endte med to sprengte elementer!

Eq'en burde være flat.

Takk for alle anbefalninger

Link to comment
Share on other sites

Om forsterkeren din har egen hp-utgang, så skal de da ikke sprenges? Men du har kanskje kobla dem til speaker- Uansett, har personlig positive erfaringer med Beyerdynamics ja?

PS: Feilpost. Denne burde vel havna under Studio/Musikkproduksjon

Link to comment
Share on other sites

beyer dynamics dt770 fungerer utmerket til studiobruk, og er vell et av de mest brukte studio headsettene som er.

Koster opprinnelig 1995,- men er på tilbud på www.hpx.no til 1395 for tiden. Har disse selv, og bruker de stort sett til alt fra trommer til vokal.

Link to comment
Share on other sites

For 1290 (mener jeg å huske) får du Sennheiser HD280 Pro. Disse er utrolig gode, lettdrevne, god lyddemping (jeg satt og så på Live at Budokan på første rad mens de holt soundcheck på scenen :P). Jeg har hatt disse i ett år nå, og de er gode, robuste og låter veldig bra.

I tilleg har de et par kjekke småting: Den er bygget opp slik at absolutt alle deler skal kunne byttes uten store kostnader. Og det følger med et spesialdesignet jackadapter som du skrur fast på minijack'en. Du kan selvfølgelig også bruke vanlige adaptere.

www.lydrommet.no

Link to comment
Share on other sites

AKG 240 er et godt headset, sitter godt rundt hele øret. Lyden er svært god, og settet tåler en del (har hatt det liggende i diverse mikrofon/kabel/stativkasser i flere år uten nevneverdig skade). Prisen ligger på ca 1100-1200 kroner.

Edit: koster $99 (ca 700kr) på music123.com

Edited by Raven
Link to comment
Share on other sites

Funker de greit til mp3 spillere også eller?

de ser jo ut til og være rimelig lettdrevne, men det kommer nok litt ann på headset preampen i mp3 spilleren... hvis det er beregnet for sånne små propper, så tror jeg nok ikke får noe kjempe trøkk med et kraftig headset.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Sennheier HD500. Synest det er veldig bra. Noe tungdrevet (må skru volumet langt opp på min iBook for å få greit volum) men de låter fabelaktig og er meget behagelige å ha på.

Har hatt mitt siden '98 eller noe. Da kostet det ca 1000 kroner, mener jeg å huske.

Link to comment
Share on other sites

jeg har et sett med sennheiser HD25. Disse er middels lettdrevne (70ohm. propper er 16-32 ohm, mens 10kilos klokker er gjerne 400-600ohm)

Koster riktig nok 1600 eller 1700 (lydrommet.no), men de er visst noe av det bedre du får tak i. (har ikke sammenliknet, bare fulgte råd og kjøpte..)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.