Web Analytics
Jump to content

Vox Tonelab SELine6 Pod Xt LiveBoss GT-8?


LASL
 Share


Recommended Posts

Hei. Som tittelen er, så lurer jeg på hvilken av disse eller andre multieffektbret DERE syns gir best lyd og brukervennlighet. Jeg spiller veldig mye forskjellig, alt fra heavy-metal til pop. Skal selvsagt prøve selv i butikken, men lurer på deres synspunkter.

Fordeler:

- Bør ha nok av gain, skal bl.a brukes til metal.

- Bør ikke være kjempevanskelig å skru god lyd, eventuelt gode presets.

- Wah-wah.

Spørsmål:

- Er det mulig å få ut god lyd rett i PA av en av de?

- Innspillingsmuligheter?

- Muligheter for oppgraderinger på GT-8 og Tonelab?

- Nedlastbart softwarepresets? Vet at Line6 har dette.

Har kikket litt på gamle tråder, men har ikke sett Vox tonelab SE blitt nevnt noe særlig, så hadde vært fint om noen visste noe om denne. Er det noen ting som ikke er på det ene brettet, som er på de andre eller vice versa?

Link to comment
Share on other sites

Er det mulig å få ut god lyd rett i PA av en av de?

Gitaristen i «Piano, piano» på TV2 spiller med en Pod XT Live (ihvertfall ser det slik ut). Det låter da greit det? Min erfaring med denne rett i PA er at det låter klinisk, litt som om noen spilte gitarsporet av en CD. Lydkvaliteten er god nok.

Link to comment
Share on other sites

jeg er storfornøyd med min Pod xt! Anbefales!

Regner med at den er veldig allsidig? klarer de fleste sjangre godt?

Jeg har ikke laget en clean lyd enda men jeg er for lat til å sette meg ned å skru på den! Har funnet en rock vreng som jeg er meget fornøyd med! Pluss en vreng som jeg bruker til mere heavy stuff som jeg er ganske fornøyd med! Anbefales, drit enkelt å spille inn med også!

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal spille inn noen lydklipp gjennom usb til noen andre her på forumet! Si i fra om du har noen ønsker!

Gjerne! :) Hvis du tenker på hva for noe, tja.. bare det er fet lyd og er rock så er det glimrende! Gjerne litt Zeppelin eller G'n'R..

Link to comment
Share on other sites

det her e sikkert ikkje svaret du vil ha, menmen...

sett deg ned, og tenk over om du virkelig trenge alle effektane..

når/hvis du finne ut at du ikkje trenge det, finn ut om du får dei effektane

du trenge i enkeltpedala... til ca samme pris vil du komme ganske langt,

men d e en fin balansegang, om du vil ha litt mindre effekta, men bedre,

heller enn mange "dårlige"..

eg har berre hørt lyden fra pod xt live, den høres veldig grei ut, rett i

PA... men det e masse arbeid å skru seie han som eige den..

Link to comment
Share on other sites

Joa, jeg skjønner jo at noen pedaler kan være greit. Men ikke like greit! Derfor syns jeg dette er riktig, og i stedet for å finne flere pedaler som utfyller hverandre på en fin måte så er disse effektbrettene veldig fine.

Jeg kan jo begrunne det, da jeg på en måte har fått en bekreftelse på Pod Xt Live. Det er lett å spille inn med, og blir ifølge andre bra lyd av det! Jeg vil ikke ha flere pedaler å drasse rundt på, et brett er så mye lettere. Mer stress å stille inn pedalene sammen. Kan skifte lettere mellom kanaler og slikt på Pod'en og de andre brettene for den saks skyld. De gir god lyd fikk jeg bekreftet når jeg var på min lokale musikkbutikk for litt siden. Jeg vil heller ikke si at du får en god vrengpedal, en god delay pedal, en god chorus pedal eller en god wah-wah. Jeg trenger alle de.

Det er ikke uten grunn at blant annet Meshuggah (Pod Xt Live rett i amp eller pa) og Opeth (Boss GT-8 rett i amp) bruker multieffektbrett.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.