Web Analytics
Jump to content

Cello bue på el. bass


Leonard
 Share

Recommended Posts

 • Replies 44
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hehehe!!

Ahright, neste spørsmål da.

Blir det bra lyd av det?

Gripebrettet på en el-bass er ikke buet nok til at det går an å stryke på noe annet enn de to ytterste strengene. Derfor er det ikke særlig egnet. I tillegg ligger strengene veldig nært kroppen, og kroppen er veldig flat og bred, så det er ikke mye plass å stryke på.

Verre er det at området fra halsen og til stolen på en el-bass vanligvis er full av fingerfett, noe som gjør at cello-buen ikke får noe særlig godt tak i strengen. Enn videre trenger buen harpiks for å få tak i strengen, noe som er noe svinere når du etterpå skal bruke fingrene til å spille med.

Det siste problemet er at vanligvis er strengene på en el-bass er "roundwounds", mens man på strykeinstrumenter oftest bruker "flats". Dermed blir det enda vanskeligere å få buen til å "gripe" strengen.

Jeg spiller både bass og cello, og jeg har forsøkt en gang. Det funka ikke i det hele tatt. Det finnes sikkert noen som har fått det til, men det funker ikke noe særlig bra. Samma hva de sier. ;)

Prøv heller en ebow. Med litt øvelse kan du få en gitar eBow til å fungere på bass.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte, hvis det er mulig, så kunne jeg tilpass kroppen, slik at det var mulig å kom letter til med buen. Men det vil vel vær mer praktisk å kjøp seg en ebow. Hvor mye koster de?

Vet ikke helt... de er litt dyre. Rundt en tusenlapp, tror jeg.

Selv om du tilpasser kroppen vil du likevel bare få tilgang til de to ytterste strengene. De i midten vil du ikke kunne stryke på uten å komme borti de andre.

Hvis du ønsker å spille cello foreslår jeg heller at du kjøper deg en. ;)

Link to comment
Share on other sites

Tenkte å heve A og D strengen. Problemet er bare at det vil bli litt forskjellig lyd på dem, og man må press de lengre ned for at de skal få kontakt med gripebrettet (Hvis det er det det heter).

Har lenge vurdert å skaffe meg Cello, eller fiolin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.