Web Analytics
Jump to content

Er det forskjell på Capo´er?


Pontus
 Share

Recommended Posts

Hei, har planer om å skaffe meg en capo slik at jeg kan modulere sangene jeg spiller slik at de blir lettere å synge etter. Jeg har prøvd å sette meg inn i forskjellige capoer og har funnet priser ifra 65,- til over 200. Er det noe spesiell forskjell på disse? Jeg har en RichWood akkustisk stålstrenge gitar. Er litt buet hals på den. Er det nødvendig å bruke over 200 spenn på capoen?

Takk på forhånd for svar

-Pontus

Link to comment
Share on other sites

Det er forskjell på capo'er.

"Fingeren" kan være rett eller buet, lang eller kort. Noen har et fast spenn, andre kan justeres.

Rett finger er for de med flatt gripebrett, gjerne klassiske gitarer. De med buet er for de med en merkbar radius, akustiske stålstrengere og elgitarer.

Lang finger er gunstig hvis du skal dekke alle strengene, og kanskje til og med på skrå. Kort finger er gunstig hvis du skal dekke kun noen av strengene. Veldig kjekt med tanke på å teste ut morsomme stemminger i åpen posisjon.

Fast spenn - i form av en fjær - er flott hvis du skal sette fast capoen en gang i blant, denne er enkel å flytte og sitter godt. Den justerbare - uten fjær - varianten er grei hvis du har en gitar med tykk hals, disse tar litt lenger tid å justere, så de er vanskelige å flytte under en sang.

Av merker finnes det mange. Jeg ville anbefalt Shubb som en løsning med kort finger og justering, og Kyser med lang finger og fast fjærbelastning.

Kvalitet koster. Hvis du bruker capoen mye er ikke 200,- så mye. Bedre å ha en god capo på gitaren enn et par liggende i en skuff. Snart Jul også. ;)

Link to comment
Share on other sites

De beste capoene er de som presser jevnt rett ned på strengene dine, f.eks Kyser. Det finnes enkle billige capoer, f.eks slike som har et bånd du spenner rundt halsen og så fester på capoen, men disse kan fort gi et sidelengs drag på strengene, slik at gitaren blir ustemt. En stålstrenger tåler nok det, men hvis du skal bruke capoen på en elgitar med tynne strenger senere, kommer du til å merke at det blir surt, ja :)

En Kyser kan jo tas av og på raskt, og du fester den bare på hodet på gitaren når du ikke bruker den.

Se utvalget:

http://www.zzounds.com/cat--Capos--2546

De fleste her har jevnt trykk på gripebrettet, men den fra Jim Dunlop er håpløs på el-gitar (har en selv som jeg aldri bruker....)

Link to comment
Share on other sites

De beste capoene er de som presser jevnt rett ned på strengene dine, f.eks Kyser. Det finnes enkle billige capoer, f.eks slike som har et bånd du spenner rundt halsen og så fester på capoen, men disse kan fort gi et sidelengs drag på strengene, slik at gitaren blir ustemt. En stålstrenger tåler nok det, men hvis du skal bruke capoen på en elgitar med tynne strenger senere, kommer du til å merke at det blir surt, ja :)

Jeg har et par slike, og de er helt forferdelige! Gitaren må stemmes opp etter du har satt den på ets.

Gå for en Kyser

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.