Web Analytics
Jump to content

kraftig nok?


Stargazer
 Share

Recommended Posts

Tenkte på og skaffe meg en grei forsterker som jeg forhåpentlig kan bruke på bandøving med trommis og kanskje en mindre spille jobb.

da så jeg på Behringer GMX210 V-Tone en 2x30w sak.

vil det si at den har 60w eller 30w? men aller viktigst er: er den kraftig nok til nevnt bruk?

og før noen av dere begynner og masse om at behringer er dritt:

jeg har ikke råd til og investere 7000kr inn i en rør forsterker, selv om jeg kunne ønske at jeg hadde det. og jeg gidder ikke saumfare bruktmarkedet etter den skjulte 3000krers scene verdige rør amp, ok?

:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

no har eg aldri prøvd forsterkeren, og veit ikkje kass pris den har.. men:

eg kjøpte meg en fender pro junior, 15w, rør, 4000 kr.

den har berre to knotta på seg, volum og tone.

no veit eg heller ikkje kass musikk du spilla, men eg syns forsterkeren e

en fin "platform" å bygge på med effekta.. og hvis du har muligheten til å

spille litt høgre, får du en deilig vreng fra røra...

Link to comment
Share on other sites

Watt er ikke synonymt med volum. Teoretisk sett kan en røramp på 1 watt spille like høyt som en transistoramp på 100 watt.

Se om du kan få prøvd en del forskjellige amper i en musikksjappe, eller kanskje enda bedre. Få noen til å forklare deg hva som gjør de forskjellige samtidig som de spiller gjennom ulike amper. Mye smak og behag. Ingenting er bedre enn å høre forskjellene selv.

Link to comment
Share on other sites

jeg vett dette, men jeg vil jo gjerne kunne spille clean mot en trommis også da. ikke måte crancke saken helle tiden. eller micke den til stadighet. jeg er ikke så veldig god heler, og da er jeg ike sikker på om det er så hensiktsmesig og investere i røramp og greier og greier.

så da er en transistor forsterker på rundt 100w med noen ok effekter på noe mer for meg. Får heler kjøpe drømme objektet ved en seinere anledning når jeg ikke trenger og donere både sæd og blod for å få råd.

Link to comment
Share on other sites

Kjøp gjerne en transistorforsterker, men kjøp brukt, og hold deg unna behringer!

Hvis ikke jeg er helt på jordet så lar det seg nok fint gjøre å skaffe en brukt marhsall valvestate-kombo av den gode typen (ikke AVT) til den prisen.

F.eks. denne:http://my.qxl.no/accdb/viewItem.asp?IDI=20...um=1&Catg=11886

Marshall er faktisk stort sett bra kvalitet, så det bør ikke gjøre noe at den har hatt en tidligere eier, selv om mange (meg inkludert) synes de fleste forsterkerene deres låter dritt

Link to comment
Share on other sites

valvestate er jo helt håpløst.. og en god røramp til 7000 ville også nesten vært billig :)

Men ... uten å ha prøvd forsterkeren, ville jeg nok sett meg litt rundt.. etter min erfaring med behringer, så er det ikke det første merket jeg sjekker når jeg handler utstyr for og si det mildt..

Link to comment
Share on other sites

valvestate er jo helt håpløst.. og en god røramp til 7000 ville også nesten vært billig :)

Men ... uten å ha prøvd forsterkeren, ville jeg nok sett meg litt rundt.. etter min erfaring med behringer, så er det ikke det første merket jeg sjekker når jeg handler utstyr for og si det mildt..

Tror ikke du skal uttale deg noe om du ikke har prøvd den gammle Valvestate serien ;) Så jeg og CowJuice er nok enige når jeg sier at vi har AVT Serien HER..og------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Den gammle typen HER ;)

Det jeg prøver å si er at den gammle Valvestate serien er faktisk utrolig bra. De låter konge. Jeg har enda ikke kommet over en amp som ikke har fått meg til å bytte ut min gammle Valvestate 8080 80w combo med utslitte potmetere ;)

Link to comment
Share on other sites

valvestate 8080? er ikke det den med 2x12' Celestion G12T75, og innebygd chorus?

Knallforsterker! En kammerat av meg hadde en sånn!

,

Nei det er ikke den. Den har bare 1 12'' G12T75 og heller ikke Chorus ;), Men den låter KONGE fordetom :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.