Web Analytics
Jump to content

Skal kjøpe ny forsterker, rundt 5k


Bjarte
 Share

Recommended Posts

Skal kjøpe meg en ny forsterker nå, som skal erstatte min Roland Cube 30, med 34 watt.

Maks pris er rundt 5000. Kan kanskje tøye grensen litt om det er nødvendig.

Spiller både sterk metal og rolig punk/rock. Liker å ha ganske høy lyd, spesielt når jeg spiller metal. Har veldig lydt til å ha lyd ala det Hammerfall har når de spiller Legacy of Kings, og generelt andre sanger av dem.

Den skal stå i en loftstue.

Hva skal jeg kjøpe? Burde jeg kjøpe noe brukt?

Link to comment
Share on other sites

5000k?

Altså 5 millioner?

Da kan du få deg en vegg av Kranks for utseendets skyld og en Diezel eller Bogner til å spille på.

Om du mente 5k, altså 5000 kroner er brukt lurt.

Tipper du kan klare å få tak i en brukt Mesa Boogie .50 eller Nomad om du leter litt på bruktmarkedet.

Hehe, slurvet vel litt med emnefeltet:P Var 5000 kroner jeg mente ja.

Takk for tipset.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Om man kjøper Recto i Norge er man stokk tett. Nypris ligger på 19-25 000 og bruktprisene for IMPORT (!!!!!!!) ligger gjerne på 15 løk for en Triple. Hadde en ny Single Rectifier ligget på 10-12 000 hadde det vært greit, men.

Uansett... Sound1 har Randall RH100 topper til 3500. Morsomt nok er det noen duster som selger dem brukt(sannsynligvis den gamle versjonen også) til samme prisen, til og med på Sound1s bruktmarked. Ikke bare jeg som strøyk matte, tydeligvis... Anyhoo, knall amp til syk pris der altså.

Edited by JonnyPonny
Link to comment
Share on other sites

Ææææh, hvem bryr seg, spørsmålet er besvart og forumet er dødt anyways :mellow: Jeg likte ikke heeelt solo sounden i dem jeg heller, men det er som med alle amper, man må skru det frem. Så lenge man bruker en del mids og holder gain'en halvveis på Fireball'en så får man en flott sololyd og en edgy, tung sound til riff. Skal jeg sette den litt mer i Recto stil så låter soloene forferdelig, samme problemet med Boogie ampen min. Men er det noe jeg har oppdaget med amper så er det at sånne ting krever mye finjustering og tid slik at man ikke endrer lyden i seg selv så mye, men at soloene likevel låter mye bedre <_< Vanskelig å forklare :(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.