Web Analytics
Jump to content

Tenkte jeg skulle dele noen bilder...


Gnome
 Share

Recommended Posts

Petrucci's rig:

CIMG1832_640x475.jpg

CIMG1842_640x475.jpg

CIMG1815_640x475.jpg

CIMG1816_640x475.jpg

CIMG1822_640x475.jpg

På bildene har dere gitarriggen og gitarene til John Petrucci.

Av gitarer hadde han 5 forskjellige gitarer, med en backup av hver. 7-strenger, drop D, Eb-stemt, C-stemt og vanlig tuning. I tillegg hadde han 4 (eller 5, husker ikke) baritongitarer og dobbelthalseren.

Riggen er ganske morsom. Jay (gitartech'en) fortalte at reléswitchinga i Roadking'ene hadde begynt å feile og droppa ut og lagde ulyder etc, så de sto konstant på full vreng. Det morsomme er at han nå bruker alle tre Roadkingene hvor den ene har direkte signal, den andre 7ms delay og den tredje 14ms delay. Et kjent triks for å få mer fyldig lyd, og en chorus aktig sound. Boss DD'en var under konserten byttet ut med en Keeley modifisert DS-1 som ble brukt til å booste lyden under soloer.

Alle bildene er tatt av meg.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 34
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Knall utstyr! Legg merke til den heftige strømkabelen (?) på bilde 1...

Vet noen om de juletrelysene i gitarracket på bilde 5 er petrucci sine eller spektrum sine? Da Slipknot/Slayer spilte i spektrum kunne jeg observere slik julepynt i gitarracket til Slayer. Skulle gjerne lagt ved bilde, men det ble tatt med et meget dårlig mobilkamera.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Var disse bildene tatt på den forrige konserten til Dream Theater i spektrum? Uansett så er det dritkult at du fikk komme backstage altså. B)

Jepp, er fra 30. september konserten i Spektrum. Jeg filmet for Fanclub'en i Norge (DT-Norway), meld deg inn så får du DVD'en vi lagde av alt materialet vi fikk samlet (vi sammen med 4 andre fanclub'er i europa). Den blir dritrå! Og den har mitt navn på seg B)

Hva står det på forbudsskiltet på venstre side av rigen? Ingen mobil og røyk?

Ingen røyk, ingen fyrstikk, ingen tobakkspipe :)

Jeg driver å ordner et intervju med Jason Baskin (mener jeg han het), guitartech'en hans, som jeg poster på forsiden når jeg har mekka det. Han var en veldig hyggelig kar :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.