Web Analytics
Jump to content

Ombygging av gitar; inn med Floyd


ProdigalGuitarist
 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen!

Vurderer å rive ut tremoloen som står og sette inn en Floyd. Kan med en gang si at det ikke er nødvendig å skremme meg med arbeidet det er snakk om, ikkeno´ prob å frese ut gitaren :wink:

Det jeg derimot trenger litt hjelp til å finne ut av, er hva som er forskjellen på en original Floyd og en såkallt Low-Profile Floyd. Har så langt funnet to forklaringer;

1) Low-profile varianten legger strengene tettere, ca 5mm totalt fra løs til mørk E.

2) Low-profile varianten åpner for enklere/hurtig D-tuning.

Fint om noen har pointers på dette! :-)

Link to comment
Share on other sites

Skjønte ikke helt den første mulige forklaringen der ProdigalGuitarist, men selv har jeg alltid vært av den oppfattning at low-profile rett og slett ikke bygger like mye ut fra gitarkroppen, altså at den får en fysisk lavere profil :roll:

Link to comment
Share on other sites

Skjønte ikke helt den første mulige forklaringen der ProdigalGuitarist, men selv har jeg alltid vært av den oppfattning at low-profile rett og slett ikke bygger like mye ut fra gitarkroppen, altså at den får en fysisk lavere profil  :roll:

Jau, var det jeg umiddelbart trodde, men så fant jeg en side på nettet som beskrev at strengene satt med et spenn på 65mm ved tremoloen på et vanlig setup, og ca 60mm på en low-profile tremolo - rett og slett tettere med andre ord. (husker ikke om det var 60/65 eller noe annet, tror det var det).

Get it? :-)

Link to comment
Share on other sites

Trenger ikke være så mye arbeid. Hvis du vil ha mulighet til å bruke D-tuna så må du ha en enveis Floyd - som hviler på kroppen. Hvis du vil frese ut, så er jo det en relativt grei sak, med rett utstyr og erfaring. ;)

Det største problemet, som jeg ser, er å finne en hals som passer bredden på strengene. Oversadelen vil du vel ha lås på, og for å unngå strenger på kanten av gripebrettet bør diverse dimensjoner passe overens.

Det samme gjelder bredden på postene Floyden hviler mot. Hvis noe er frest ut fra før må du kanskje fylle noe for senere å frese ut på nytt. www.projectguitar.com kan sikkert by på noen gode tips.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.