Web Analytics
Jump to content

Spillejobber.


Rohde
 Share

Recommended Posts

Bare lurer, har folk her mye betalte spillejobber, og hvor mye tjener folk på spilling? Dette spørsmålet er ikke rettet til evt proffesjonelle musikere som måtte henge her inne, mer til folk på min egen alder 18, som kanskje har en drøm om å leve av gitaren.

Selv spiller jeg litt med noen korps, skal spille på et par juleball osv.

Hvor mye tar dere i hyre på slike jobber?

Link to comment
Share on other sites

Det er forskjellig fra hvor vi spiller og slikt, men det er en liten regel at hver musiker skal minst ha 1500,- etter en normal helkvelds spillejobb..

Når jeg er stepin-trommis for et lokalt band på noen jobber får jeg som regel i overkant av en høvding. Men her på bygda gjelder ikke de reglene om 1500,- da.. Det er mer i byene, der markedet skal holdes oppe!

Link to comment
Share on other sites

Det varierer sterkt. På festivalar er det ikkje uvanleg å få brukbart betalt, men skal ein ut og spela på pubar/klubbar og ikkje har eit bra namn, er det å spela for døra som gjeld. Har de PA og lydmann frå før kan det kanskje bli litt peng, men må dette leigast blir det heller lite kronajar til overs. Dansejobbar der de spelar heile kvelen for drita konfirmantar+foreldre og besteforeldre (les: bygdefest) kan og vera bra betalt.

I Trondheim leiger tre45 ut pa for 1500 gjennom staden (sake, larssen, lauritz osv.) Blæst derimot tek 9000 for å opna døra

Link to comment
Share on other sites

Bandet mitt (RAGS TO RICHES), tar min. 4000,- for pub-jobber, men helst vil vi ha 8000,- Men, vi er også tålig fornøyd med 6000,- Det går fint å spelle på døra også, men da må man jobbe mye med å få folk til å komme.

Lykke til, Rohde! 8)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.