Web Analytics
Jump to content

Trene opp fingrene


Mathiasman
 Share

Recommended Posts

 • Replies 31
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

hummlensflukt!

råd: ikke begynn med å prøve å spille så fort som mulig, med ei gang.. lær deg skikkli time og anslag før man bynner å øke tempo, og gjør det gradvis.. ellers blir det bare et rot, og du vender deg til vaner som man kommer til å slite med senere!

Link to comment
Share on other sites

jeg har spilt akkustisk i noen år, så jeg kan de aller fleste grep å sånn, men skal nå begynne å lære riff og soloer. mener du at jeg skal skaffe meg en lærer eller noe sånt? jeg har tenkt å gå på Mads Eriksen el-gitar-kurs i Bergen til våren. Syns du jeg skal vente til det eller noe sånt?

Link to comment
Share on other sites

har lekt meg med akkustisk gitar i 2 år nå ;) har lyst å prøve noe nytt!

lek med en elektrisk gitar da vel :wink:

det er så mange useriøse innlegg på dette forumet her. hehe. bare kødder(til opplysning, mange som ikke forstår slik humor/ironi) men det er ingen som har lyst å tipse meg om en lett rocke-sang, noe ala matallica, guns n roses osv?

Link to comment
Share on other sites

har lekt meg med akkustisk gitar i 2 år nå ;) har lyst å prøve noe nytt!

lek med en elektrisk gitar da vel :wink:

det er så mange useriøse innlegg på dette forumet her. hehe. bare kødder(til opplysning' date=' mange som ikke forstår slik humor/ironi) men det er ingen som har lyst å tipse meg om en lett rocke-sang, noe ala matallica, guns n roses osv?[/quote']

Metallica- For whom the bell tolls

Den er svine enkel :)

Link to comment
Share on other sites

Mads er knall. Utrolig flink og lang erfaring med å lære fra seg, noe som kan være greit å ha i bakhuet om man er på jakt etter en flink lærer. Veit at Jarle Olsen også selger enkelttimer i Bergensområdet, han er teknisk som et fly virker det det som, aner ikke hvordan han er pedagogisk sett :wink:

Min måte å lære å spille på var maiden, maiden og mere maiden - da spes Phantom of the Opera :D

Ellers enig med de andre her som anbefaler deg å spille de låtene du selv synes er kule - er lettere å holde interessen oppe for øvinga på den måten :wink:

Link to comment
Share on other sites

Den første sangen jeg lærte meg på gitar er Amour fra Rammstein. Personlig synes jeg at den var vanskelig i begynnelsen, men kan ha med at når jeg lærte den hadde jeg aldri spillt gitar før.

Tabsen til sangen finner du ved å gå på www.rstabs.tk >reise reise >amour.

Som de andre også sier, er det smart å begynne med det du liker, men jeg vil råde deg til å begynne med de enkelse først, og så spille mer avansert etterhvert. Øvelse gjør mester vett'u

*lykke til* :wink:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.