Web Analytics
Jump to content

Ny gitar - Jackson eller annet?


HvitRavn
 Share

Recommended Posts

Heisann! Jeg er ny på dette forumet, som dere ser :)

Jeg har en Fender Squire som er helt utslitt nå. Halsen er skeiv, nesten alle bandene har spor (ett av dem har et glipp også, tynneste strengen henger seg lett opp), stemmingen er helt umulig, pickup'ene høres ikke helt bra ut, volumknappen skurrer, og ja. Den er moden for utskifting :)

Budsjettet er på ca. 8000 for bare gitar. Jeg har vurdert en Jackson Dinky DKMG, men er usikker på hvordan tremoloen er. (Når jeg sier tremolo så mener jeg Floyd Rose. Jeg mener Edge Pro. Dere vet hva jeg mener :) )

Noen som har erfaring med tremoloen på denne gitaren, evt. vet om alternativer til denne i ca. samme prisklasse som kan være verdt å vurdere? Jeg har aldri eid en gitar med tremolo før, men har alltid hatt lyst på en siden jeg prøvde en Ibanez for mange år siden. Er det noen grunner til å unngå tremolo?

Jeg har forøvrig spilt gitar i ca. 11 år, med et opphold på ca. 2 år nå :(

Jeg kommer sikkert til å legge Squiren ut i kjøp&salg-forumet med tiden om noen vil ha den. Den kommer neppe til å koste så mye mer enn frakten.

Link to comment
Share on other sites

Mestparten kommer til å si "kjøp deg brukt gitar, kjøp deg ibanez og lisenserte floyd roser er dårlig".

DKMG er garantert en knallgitar. Har selv hatt to "billig"-Jacksoner. RR3 og JS30. Hadde ingen problemer med floydene på noen av de.

Jeg ville gått for DKMG'n.

Link to comment
Share on other sites

Det har vært oppe mange ganger før på forumet, så hvis du søker finner du sikkert en del anbefalinger. Jeg har ikke prøvd noen Jackson-gitarer, men jeg ville også ha vurdert SE-serien til PRS. Tremonti SE og Santana SE. De koster vel rundt 6-7 tusen.

Link to comment
Share on other sites

Det er to helt forskjellige tremolo-system. ZRen til Ibanez og JT580(tror det var det den het). Les litt om de så du vet hva du kjøper. Er selv fan av S gitarene, men har ikke prøvd noen med ZR (har lo-pro edge på min). Men Jacksons system er helt klart bedre enn ibanez sitt edge III system. Har ikke prøvd pro edge II. Hmm, kanskje på tide å ta seg en tur inn i ei musikksjappe igjen.. hehe..

I bunn og grunn, begge gitarene er gode, så prøv før du kjøper...

Link to comment
Share on other sites

Som Roar her sier: De fleste vil anbefale deg kjøpe brukt, og det inkluderer meg også.

Jeg kjøpte min Jackson KE2 for 11000 uten en skramme, og inkludert kasse. Du kan få mye fint for 8000 også. Ligger f.eks en fet Gibson Explorer ute på dritfetegitarer.com til 8000.

Sjekk kjøp og salg sidene på musikkweb.no og marios.no, så finner du nok noe der.

Å kjøpe nytt er som regel å kaste bort mange tusenlapper, så lenge du ikke skal ha noe spesielt som du ikke finner brukt.

Link to comment
Share on other sites

Håndlaget i England??? hehe.. Tror nok ikke det (ikke hørt om at Jackson har hatt noen UK fabrikker eller gitarmakere)... Enten er den en USA Soloist (som neppe ville ha blitt solgt så billig), ellers så er det en Japan. Tror ikke soloist har korea modell, men er ikke sikker...

Finn ut hvilken Soloist modell det er, hvor gammel den er, om det er orginal finish eller om den er nedslipt, orginal eller lisensert floyd, båndslitasje, andre slitasjer defekter.... Ta en telefon og fortell oss hva han sier.

Soloist er kanskje den ypperste Jackson-gitaren (personelig preferanse ++).

Link to comment
Share on other sites

Det er som acron sier!

Mest sannsynlig en SL3, laget i Japan, lisensiert Floyd.

Ser ut som Jackson pickuper, noe som betyr at den nok er noen år gammel.

Det med finishen er et godt spørsmål, reagerte også på det, ser ikke ut som det er originalt.

Skulle være et greit kjøp det der til den prisen.

Som noen vet går jo jeg gjerne god for Jackson gitarer... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte en jackson dkmg (ikke dinkymodellen) for ca en mnd siden, og må bare si at jeg blir mer og mer glad i den. Det er min første elgitar, men jeg valgte likevel å kjøpe gitar med fr, og har ikke hatt noe problemer med den. Nå bruker jeg ikke fr så mye foreløpig, men det holder i massevis å stemme gitaren en gang i uka.

Gain-boost funksjonen er også kul, og gir bra vrenglyd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.