Web Analytics
Jump to content

Ta av plekterbrettet


R.I.P Bon Scott
 Share

Recommended Posts

Takker for svar. Men hvis jeg bestemmer meg for å ta det av, hvrodan får jeg fjernet hatten på pickups-switchen og volumpotta?

[Teskje]Pickupswitchen og volumpottene er festet til plekterbrettet, ikke til treverket. Du kan ikke ta av plekterbrettet uten å raske med deg all elektronikken i straten. [/teskje]

Link to comment
Share on other sites

Det som blir "best" er igrunn å se om du finner et rødt plekterbrett som passer på eBay, men om du har en eller annen ukjent stratkopi kan det hende at skruehullene ikke passer til plekterbrettet du velger, det må du finne ut av selv. Ellers er vel den beste fremgangsmåten å demontere alt av elektronikk fra plekterbrettet, pusse ned overflaten med et finkornet sandpapir, maskere eventuelle lister med tape (det blir kulest om du lar kanten ha en annen farge), og så lakkere i tynne, jevne lag til du har oppnådd det du vil ha. Har aldri gjort dette selv, så søk litt på nettet før du gjør noe drastisk. Når det gjelder hvilken lakk du skal bruke, kan du jo ta med deg plekterbrettet til en malerforretning og forhøre deg, de vet sikkert om noe som passer, og også hvordan du skal gå frem.

Link to comment
Share on other sites

stikk til en litt proff malerbutikk e.l., og få tak i ett fargekart til lakk.

de må nok lage den til deg, men det skal være mulig å få tak i.

har selv lagd en fender-farge til en gitar en gang, så det skal ikke være umulig;)

deretter plukker du av all elektronikken,

pusser plekterbrettet matt med sandpapir (så fint som mulig)

grunner med plastgrunning og lakker. (la alt tørke mellom hvert strøk..)

her er øvelse gjør mester & sakte men sikkert gode regler.

få gjerne hjelp av en som har gjort det før.

kan anbefale og la kanten på plekterbrettet være org. farge for å bryte opp litt, og kanskje ha klarlakk på plekterbrettet, så det blir blankt og fint, og finishen tåler litt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.