Web Analytics
Jump to content

Gitar Billig Fra U.S.A :S


kristian_smart
 Share

Recommended Posts

Ok folkens..fatter drar til texas i morra og som kjent er gitarer noen lapper billigere der borte..for å si det mildt! :D

det første jeg lurer litt på er om hvilken gitar jeg burde skaffe meg, en:

Ibanez JS1000 eller en MusicMan Petrucci signature?

ikke begynn å foreslå så mange andre Ibanez modeller som dere mener er bedre fordi jeg er ikke spesiellt glad i den spisse RG formen,.. :lol:

OG...noen som veit om noen geniale Amerikanske web sider for kjøp av gitar? eller hjemmeside til en god butikk jeg kunne hennvendt meg til?

ver aktive her nåa,..har ikke mange dagene på meg til å finne ut av dette her :|

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 32
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

hehe...ja petruccien er jo dyrest da( vertfall med piezo ) men noen som veit hvordan wibben er på petruccien i forhold til ibanez sine?

web sider er og fett om dere skreiv :D

skal du ha petrucci må du ha piezo :P

vib systemet blir vel litt annerledes enn på ibanez'ene da det ikke er floyd rose, men skal funke nogenlunde likt

Link to comment
Share on other sites

mener at du på petrucci gitaren ikke akkurat  kan utføre dive-bombs slik som man kan på satriani gitaren...

men jeg ville gått for en petrucci 7 strenger....

Funker fett med dive bombs på en Petrucci. Funka da ihvertfall veldig fint på AlexanderT sin Petrucci :) Og han en av de dyre ;)

Jeg ville ha valgt Petruccien tror jeg om jeg hadde fått valget mellom de 2. Men om jeg skulle ha dratt til USA for å kjøpe gitar ville jeg heller ha kjøpt en annen. Ikke signatur.

Link to comment
Share on other sites

Sitter og koser meg med den nå. :mrgreen:

Vær litt obs på dette med å kjøpe fra USA og garanti. Jeg skrev denne mailen en gang i tiden til en som lurte litt på hvordan jeg gjorde med bestilling og slikt, og jeg tok heldigvis vare på den. Så her er litt nyttig og unyttig info for dere som er ute etter JP'en:

Heisann.

 

Det jeg gjorde var å bestille fra en amerikansk nettbutik, www.riksmusic.com for å deretter få den fraktet til Norge via JetCarrier, www.magnum.no.

 

JetCarrier er et norsk firma som gir deg en postboks i USA helt gratis (men å få varer sendt er naturligvis ikke gratis), en adresse du kan sende varer du bestiller fra nettbutikker til. Det er ofte slik at nettbutikker ikke vil eller har lov å sende til Norge, især ikke gitarer da det finnes regler på det. Men dette er måten å snike seg unna på, siden de har lov å shippe til amerikanske adresser.

 

Da jeg måtte bestille, måtte jeg forklare at adressa var en postboks, og meningen var at pakken skulle videre til Norge. Merkelig nok så gikk det helt greit, til tross for at Ernie Ball er strenge på at nordmenn skal kjøpe gitarene deres fra norske forhandlere. Kan være butikken ikke var klar over det.

 

Jeg er ikke helt sikker på om RiksMusic selger gitarer over nettet lenger. Tror de har slutta med det. Søk på google for å finne butikker som har, og sammenlikne priser: http://www.google.com/search?q=ernie+ball+...=utf-8&oe=utf-8

 

Du bør være obs på at hvis du bestiller fra Amerika, så kan du ikke få gitaren reparert hos norske Ernie Ball forhandlere hvis noe skulle skje. Gitaren må isåfall sendes helt til USA. Jeg har litt problemer med halsen på gitaren min, og den tar nå den unødvendige turen over dit. Petruccigitaren er har vært kjent for å ha noen sprekker der halsen er festa i kroppen etter en brutal tur med posten. Så jeg tør ikke tenke på alt stresset, om den kommer fram til Norge slik og må tilbake til fabrikken. Min hadde heldigvis ingen slike sprekker, men det har forekommet en del på den gitaren. Ernie Ball har siden byttet til en mer passende kasse til gitaren, så det kan være problemet er så godt som løst.

 

Det tar forresten litt tid før du får gitaren. Regn med et par-tre måneder før Ernie Ball har bygd gitaren i tillegg til en liten måned som det tar for å frakte gitaren i øst og vest.

 

Du bør altså tenke igjennom to ganger før du gjør det, i og med at Ernie Ball ikke liker så godt at folk bestiller utenom forhandleren i landet kjøperen bor i. Om bestemmer deg for å kjøpe her i Norge, så tror jeg ikke prisan er så verst på www.sound1.no. Jeg vifter kanskje litt vilt med pekefingeren, men da er du jaffal klar over risikoen. Som regel så går det jo greit. Du får bare spørre om det er noe. :)

Link to comment
Share on other sites

mener at du på petrucci gitaren ikke akkurat  kan utføre dive-bombs slik som man kan på satriani gitaren...

men jeg ville gått for en petrucci 7 strenger....

Som eXX0n sier så er det ikke noe i veien for dive bombs og diverse. Tremmen er så vidt jeg vet basert på samme enkle prinsippet som floyd rose og liknende. Men den føles kanskje en god del annerledes.

7-strengeren til EB er ikke så dumt valg, det. Har ikke fått prøvd den selv, men på JP-forumet var folk stort sett enige om at den har en mer komfortabel hals enn 6-strengeren (men jeg klager ikke på halsen på den; perfekt for meg iallefall).

Link to comment
Share on other sites

detta med frakt høres skummelt ut :? ..men er rimelig sikker på at jeg slipper det problemet om jeg selv henter gitaren, eller om fatter tar den med seg hjem nå som håndbagasje.. :D

anngående 7-strenger så tror jeg ikke det er helt meg,..har spillt litt på en Ibanez1527 som er en snasen tilvennings sak, men men

dere må vite at jeg kjøper ikke noen av gitarene pga signaturen..det blir litt feil, JS'en er etter min mening den eneste fine dyre gitaren ibanez lager og Peruccien er jo bare elsk :D unik på lyd og feeling vil jeg tro, men kanskje ikke så unikt disegn.. annyways! dette er jo et luksus problem :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.