Web Analytics
Jump to content

Syng deg til bedre gitarspill


vegard_fv
 Share

Recommended Posts

Har i lengre tid praktisert det å spille det jeg synger i soloer. Ikke nødvendigvis improvisert, gjerne på arrangerte melodier også. Jeg synes det gir mer liv i melodien, samt at den blir mer naturlig. Pustepauser er et resultat av dette som jeg finner positivt.

Når det gjelder akkordmessig er det en god ting med tanke på at man hører mer på melodien sammen med akkordene. Hører mer på helheten. :)

Var det noe slikt du hadde i tankene?

Link to comment
Share on other sites

Ja det var det absolutt. Mange gitarister, inkludert meg selv, har en lei tendens til å henge seg opp i innlærte fraseringer, ting vi liker å spille og å gjenta. For å spille innovativt og nyskapende kan det å synge før man spiller være et av mange hjelpemidler. Akkurat som mange gitarister hører på musikk fra østen eller andre verdensdeler når de skal lage sin gitarbaserte musikk fremfor å høre på andre gitarister, kan det å lytte til stemmen og de tonene som kommer fra hjertet fremfor å spille de som allerede er innøvd i fingrene være en hjelp på veien.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har øvd på dette mye. En teknikk jeg brukte var å prøve å slå en akkord og derretter nynne skalaen til akkorden i en besemt possisjon. Etter hvert som jeg øvde mer og mer på dette lærte jeg å spille en enkel solo innenfor possisjonen og dette utviklet seg mye. Nå føler jeg at jeg bruker denne teknikken i "real-time" mens jeg spiller. Jeg nynner i hodet mitt samtidig som jeg spiller.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har øvd på dette mye. En teknikk jeg brukte var å prøve å slå en akkord og derretter nynne skalaen til akkorden i en besemt possisjon. Etter hvert som jeg øvde mer og mer på dette lærte jeg å spille en enkel solo innenfor possisjonen og dette utviklet seg mye. Nå føler jeg at jeg bruker denne teknikken i "real-time" mens jeg spiller. Jeg nynner i hodet mitt samtidig som jeg spiller.

vel, da har du klart målet mitt. Har prøvd før, men skal for alvor øve mer på det nå, etter å ha lest artikkelen!

Har funket kjempebra allerede..:)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.