Web Analytics
Jump to content

ny gitar!:D


kirk hammet
 Share

Recommended Posts

hei har nettop kjøpt meg ny gitar(brukt)...

heartfield talon.... skikkelig digg gitar,.... men så var det tremolo systemet da som jeg er passe noob på! hehe.. han som jeg kjøpte den av sa jeg burde bytte strenger fordi dem var gamle.... og den holder ikke stemminga etter jeg bruker wibarmen litt mye.. ustemmer seg litt--.....

det sitter en floyd rose "pro" på den... er dette en dårlig tremolo som ikke holder stemminga så bra? eller er det bare jeg som må stramme litt her og der.. har ikke lyst til å klå for mye på den i og med jeg ikke har peiling på floyd rose system... kan det være de gamle strengene?

mvh: Magnus*fustrert* :P

Link to comment
Share on other sites

Noen sjekkpunkter du bør finne ut av:

- Er de nye strengene lik de gamle? (Samme tykkelse, metall, produksjonsmetode osv.)

- Har du tøyd strengene skikkelig?

- Holdt gitaren stemminga med de gamle strengene?

Det største problemet med slike tremoloer er å finne balansepunktet mellom strengene og fjærene (de på baksiden av gitaren, bak plastdekselet). Når du har funnet dette er tremoloen velfungerende. Det er jo tross alt snakk om en Fender produsert av Ibanez! :D

Link to comment
Share on other sites

hehe takk for lettelsen... 8) :lol: skal levere den inn på musikk butikken og be de hjelpe meg.... så ordner det seg forhåpentligvis...

er det en bra gitar?ga 5000kr med gitarkoffert... ganske strøken og fin.... har hørt endel bra, men du har vell litt peiling :wink:

så noen synspunkter?

edit: her er bilder... http://nye.uweb.no/bilder/26221

Link to comment
Share on other sites

Den var jo fin! :D Gratulerer så meget!!

Det med floyd systemet kan ta laaang tid før du lærer deg hvordan det fungerer og du må ikke være redd for å skru på ting. Har du en floyd krever det mye justering og da er det greit å kunne det på egenhånd. Istedenfor å sende den inn til et verksted hele tiden.. Man lærer av å prøve å feile vettu ;)

Jeg har aldri hørt om Heartfield, men den er sikkert fet å spille på ;)

Link to comment
Share on other sites

takker! vill ha den i stemt stand med en gang så jeg får litt spille glede i starten, så kan jeg sette meg inn i det etterhvert :)

det er en krysning med fender og ibanez... ligner på en fender men er som å spille på en ibanez... bare bitte litt tykkere hals noe som jeg liker..

Link to comment
Share on other sites

takker! vill ha den i stemt stand med en gang så jeg får litt spille glede i starten' date=' så kan jeg sette meg inn i det etterhvert :)

det er en krysning med fender og ibanez... ligner på en fender men er som å spille på en ibanez... bare bitte litt tykkere hals noe som jeg liker..[/quote']

Hadde det vært omvendt..at den så ut som en Ibanez, men er som å spille på en Fender hadde jeg nok elska den! :D Har fått sikkelig sansen for Fender i det siste...ihvertfall min Fender :P

Link to comment
Share on other sites

Et par tips når det gjellder strengebytte på FR:

Bytt en og en streng, og ikke ta av alle de gamle på en gang, men en og en etterhvert som du bytter de. For hver streng du bytter passer du på å strekke den, stemme og strekke alle de foregående strengene du har bytta og sjekke at broa sitter i nivå. Slik holder du på til alle er bytta.

Du stemmer med andre ord en streng når du har bytta den første, to strenger når du har bytta den neste etc.

Så lenge du holder deg til samme strengetykkelse bør det gå noenlunde greit uten alt for store justeringer av fjærene. Bytter du strengetykkelse kan det bli litt mer utfordrende, spesielt må du være forberedt å å rejustere fjærene noen ganger de første dagene.

Ting tar tid med FR, men om du er tålmodig og gjør jobben skikkelig går det kjempebra.

Og som andre sier, ikke vær redd for å skru - det verste som kan skje er at ting må justeres tilbake. Eller at det ryker en streng ;)

Link to comment
Share on other sites

takk :mrgreen:

hehe! du ser jo selv! vet ikke hvordan jeg skal si det men mye minner meg om fender og annet minner meg om ibanez... så jeg vet ikke helt... har jo dimarzio pickups og fender singelcoil.... :) men jeg digger 80talls gitarer... så måtte bare ha den :D ble litt impulskjøp hehe... så den igård og kjøpte idag.... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Det er jo tross alt snakk om en Fender produsert av Ibanez! :D

Hmmm... Google påstår at Heartfield Talon var produsert av Fender for å ha et motstykke til de klassiske metalløksene til Ibanez og Jackson.

Flott gitar er det uansett :) Hodet på den ser ut som et dødelig våpen... ;)

Får vi se bilder av gitaren da? 8)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.