Web Analytics
Jump to content

Hva er ditt favoritt Dream Theater album og hvorfor?


AlexanderT
 Share

Recommended Posts

Mitt er Falling Into Infinity!

Og denne plata skal liksom være bandet i det de er i ferd med å gå ...under!? Det må da være en vits! På denne tiden hadde de mange fine roligere låter, og de som var heavy, var heavy på den måten at de groovet. Her er noen sanger jeg liker veldig godt: Peruvian Skies, Hollow Years, Hell's Kitchen (min favorittinstrumental), Lines In The Sand, Take Away My Pain, Anna Lee, Trial of Tears. Er ikke like glad i You Not Me, Burning My Soul og Just Let Me Breathe.

Ellers så har vi de to sangene Eve og Speak To Me som jeg lurer på om ble skrevet på denne tiden. De ble iallefall spilt live blant annet på 5 Years In A Livetime videoen.

Så låtskrivinga er prima, og tekstene klinger i mitt hode best av det de har skrevet både før og etter. Ikke noe pretensiøse greier, og heldivis er det ikke noe...

Never in my life have I seen someone

So fucking blind to the damage he has done

You're the rotted root in the family tree

...heller. I tillegg er FII den plata jeg syntes låter best produksjonsmessig, uten tvil den Dream Theater plata med det mest organiske lydbildet. I mange tilfeller foretrekker jeg også Derek Sherinian fremfor Rudess i en bandsammenheng. Sirkusfaktoren ble til tider litt for stor etter at Rudess joinet IMHO (men generelt syntes jeg Rudess er en ypperlig musiker, og liker mye av det han har bidratt med i bandet).

Hjelp, dette ble langt. Men yeah... fin plate... virkelig... cool0018.gif

Link to comment
Share on other sites

Images and Words, uten tvil. Selve 'Dream Theater-lyden' ble definert av dette albumet (første med LaBrie på vokal), og det var noe unikt, noe verden ikke hadde hørt maken til før. Etter min mening har de aldri igjen klart å matche denne skiva.

Link to comment
Share on other sites

Scenes From A Memory!

Var mitt første album, og det som fikk meg hekta på DT. Jeg liker lydbildet, konseptet, riffene, soloene, egentli det meste ved hele albumet. Har stått i kasetten med mest spilte CD'er i over 2 år nå :P

Link to comment
Share on other sites

Det er forøvrig et faktum at Mike Portnoy sa at han slutta i bandet etter den plata da plateselskapet hadde fratatt dem mye av deres kreative frihet.

After he heard all of our demos' date=' he put them in pro-tools, and sliced and diced them until he was happy with the arrangements. I liked most of his edits, but Mike Portnoy hated the edits. I could see that Mike was slowly getting more depressed as time was going on, as the creative control that he had enjoyed in the past was slowly slipping away.[/quote']

På slutten av 5 Years in A Live Time sier han "Au revoire mon amis" som var det siste han sa før han faktisk la bandet på hylla. Men det tok ikke lang tid før resten av gutta fikk han tilbake.

Link to comment
Share on other sites

Images and Words' date=' uten tvil. Selve 'Dream Theater-lyden' ble definert av dette albumet (første med LaBrie på vokal), og det var noe unikt, noe verden ikke hadde hørt maken til før. Etter min mening har de aldri igjen klart å matche denne skiva.[/quote']

What he said.

Link to comment
Share on other sites

Scenes From a Memory.

Første albummet jeg hørte. I starten syntes jeg at musikken var veldig uvant, for den er veldig sær. Men etter vært, da jeg fikk hørt på albummet sikkelig og liksom sikkelig lytta til det ble jeg forelska. Hvordan sangene henger sammen, hvordan sangene er skrevet, osv osv osv.. Det er rett og slett et mesterverk uten like. Sangen Through Her Eyes er også veldig personlig for meg(hvorfor skal jeg ikke begynne å uttale meg om) og den er vannvittig vakker. Samme gjelder The Spirit Carries On.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.