Web Analytics
Jump to content

Spørsmål om mikservalg (ADAT)


Jingles
 Share

Recommended Posts

Ok, her er nok et sprøsmål om meg og lydkortet mitt=P

jeg har to Jack/XLR innganger på det. Det støtter ikke ADAT. Vil ikke ADAT si at man kan kople f.eks en 8 spors mikser inn i lydkortet og få 8 spor i f.eks Cubase?

Går det an å koble en analog mikser med line out signal inn i mine to inputer? Da får jeg vel bare det "samla signalet" fra alle de 8 kanalene? eller må jeg har digitalmikser for at jeg i det hele tatt skal få noe signal?

Takk!=)

Link to comment
Share on other sites

Du må ha en utgang pr. kanal. Dvs. at hvis du kobler utgangene på miksern inn til inngangene på lydkortet vil du få to kanaler. Du kan velge om du vil ha 2 seperate kanaler (Left/right) eller om du vil ha hele signalet samla og kjøre Stereo.

Hvis lydkoret ditt kun ha 2 innganger og ingen ekstra digitale innganger, så er det ikke mulig å få flere kanaler inn.

Hadde lydkortet ditt støttet flere innganger og ADAT, kunne du ha kobla på en 8-kanals Preamp via ADAT-en osv.

Selv har jeg et Echo Layla3g, som jeg er rimelig fornøyd med. På det har jeg 8 vanlige inputs (to av dem er micpreamper) og jeg har adat osv. Jeg bruker 16 kanaler på det!

Det som lønner seg med en digitalmixer er at du ofte har ADAT på den, og kan sende seperate spor inn til lydkortet. På en analog mixer må du bruke stereo out og div. sub-kanaler og panorere signalet dit du vil ha det for å få flere spor.

Utrolig dårlig forklart, men jeg prøvde.. :P

Link to comment
Share on other sites

du trenger ikke kjøre stereo out, og bruke diverse forskjellige sub utganger på en analog mixer for og få flere spor.

I studio har jeg et RME Multiface lydkort med 8 analoge inn/ut, samt ADAT.. Og på mikseren har jeg 48 analoge kanaler med direct out på hver kanal.

Mao hvis jeg kjører 8 kanaler inn på de analoge inngangene, og 8 inn i adat interfacet (som gjør at du får 8 nye innganger), så kan jeg ta opp 16 kanaler samtidig, til 16 forskjellige spor i cubase.. bruker da hverken main out, sub utganger eller noenting til opptaket.

..

Men for og svare på spørsmålet.. hvis du bare har 2 innganger på lydkortet og ingen adat, så ja da kan du kun ta opp 2 spor mono, eller et stereo spor seperat på engang..

Link to comment
Share on other sites

du trenger ikke kjøre stereo out' date=' og bruke diverse forskjellige sub utganger på en analog mixer for og få flere spor.

I studio har jeg et RME Multiface lydkort med 8 analoge inn/ut, samt ADAT.. Og på mikseren har jeg 48 analoge kanaler med direct out på hver kanal.

Mao hvis jeg kjører 8 kanaler inn på de analoge inngangene, og 8 inn i adat interfacet (som gjør at du får 8 nye innganger), så kan jeg ta opp 16 kanaler samtidig, til 16 forskjellige spor i cubase.. bruker da hverken main out, sub utganger eller noenting til opptaket.

..

Men for og svare på spørsmålet.. hvis du bare har 2 innganger på lydkortet og ingen adat, så ja da kan du kun ta opp 2 spor mono, eller et stereo spor seperat på engang..[/quote']

Godt forklart! Hvilken adat-interface har du? Står på trappene til å kjøpe meg et, men vet ikke hva.

Link to comment
Share on other sites

Ok, takk for svar=)

var bare en fyr som sa her om dagen at ved å bruke digitalmikser kunne man bare sende hele signalet, selv om man ikke fikk 8. spor i f.eks cubase, men fikk det som to spor istedet.. men da farer han med løgn altså?;)

Link to comment
Share on other sites

Ok' date=' takk for svar=)

var bare en fyr som sa her om dagen at ved å bruke digitalmikser kunne man bare sende hele signalet, selv om man ikke fikk 8. spor i f.eks cubase, men fikk det som to spor istedet.. men da farer han med løgn altså?;)[/quote'] Han farer ikke med løgn, så det kan du gjøre, men trenger ikke å være en digital mikser. En analog duger som bare juling. Koble inn alt du har lyst til å mikseren, og kjør den totale miksen it i stereo rett inn i lydkortet. En miksers oppgave er jo nettopp å mikse sammen masse kanaler og samle dem til en output.

Link to comment
Share on other sites

Nei, ADAT sender lydsignalet digitalt i stedet for analogt, og er derfor i stand til å sende flere separate kanaler på samma kabel. Sender man alle kanalene separat fra en digital mikser så må man ha et lydkort som er beregnet for å ta i mot alle disse separate signalene.

Man kan godt sende kun et enkelt stereo-signal på ADAT.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.