Web Analytics
Jump to content

Camel?


master_k
 Share

Recommended Posts

Noen gitarister som her et forhold til bandet? Jeg har blitt totalhekta på Mirage og Moonmadness. De gav vel ut sin første plate i 73, og de blir kategorisert som progressiv rock. Uansett: For de som ikke har hørt det. Det er mye fint å hente der. Løp og kjøp!

Link to comment
Share on other sites

Camel, ja!

Kjenner bare til Mirage, men det er da en flott plate som jeg virkelig anbefaler. Mange koselige sanger og en merkelig digg stemning.

Mikael Åkerfeld har tydeligvis også sansen for bandet. Utdrag fra et intervju:

"I was at a party and someone put on a record by Yes," he says. "I'd never heard that kind of music before--complicated and technical with a lot of dynamics. That blew me away. I was working in a guitar store at the time, so I asked an older guy there--he was in his 40s--if he could recommend some bands for me to check out that were similar. He gave me a list, and I started going out on my lunch breaks and buying records by bands like King Crimson, Genesis, and best of all, this band called Camel. Once I heard Camel's Moonmadness, I was, like, 'Okay--this is my new style of music.' "
Link to comment
Share on other sites

Gode gamle Camel' date=' ja. Har vært fan av dem i noen år nå.

Harbor of Tears, Mirage, Snow Goose og Moonmadness hører jeg hyppig på.

Camel er det eneste av gammel prog jeg klarer å høre på.[/quote']

Jøss. Du burde sjekke ut Caravans In The Land Of The Grey And Pink. Camel var ganske så inspirert av Caravan.

Link to comment
Share on other sites

Camel er en av de bandene jeg vil karakterisere som good old progrock. Liker du Camel så er disse verd å sjekke ut: Yes, Gentle Giant, Emerson, Lake & Palmer, Alan Parsons, Caravan, Brian Eno, The Strawbs, Jethro Tull, Robert Fripp og selvsagt ... Genesis og King Crimson!

Link to comment
Share on other sites

Gode gamle Camel' date=' ja. Har vært fan av dem i noen år nå.

Harbor of Tears, Mirage, Snow Goose og Moonmadness hører jeg hyppig på.

Camel er det eneste av gammel prog jeg klarer å høre på.[/quote']

Jøss. Du burde sjekke ut Caravans In The Land Of The Grey And Pink. Camel var ganske så inspirert av Caravan.

Caravan var jo ikke så verst. Hører godt at Camel er inspirert ja.

Link to comment
Share on other sites

Hvilken CD anbefaler du å starte med? Hørte ett par lydklipp og synes det var så bra :D Har de gitt ut en Best Of?

Anbefaler å starte med Mirage. Lett å like. Freefall (åpningsporet) er en fin låt å starte med, spør du meg :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.