Web Analytics
Jump to content

Spørsmål ang TSL100


andesam
 Share

Recommended Posts

Tror jeg kommer til å handle meg en Marshall TSL100 forsterker topp, så fort jeg får penger til det. Skal handle et 1960 kabinett først.. men, whatever.

TSL100 forsterkeren har 4 rør i sluttstykket, DSL100 (begge er på 100w) ha 2 rør i sluttstykket. Har det noe å si for hvor mye trøkk man får i forsterkeren? Eller har det noe med at TSL en har 3 kanaler, mot 2 i DSL en? Spør kanskje dumt nå, men jeg har ikke så veldige peiling på rør.

Trenger litt generell info om rør kontra transistor forsterkere. Vet sånn ca. hva som er forskjellen i praksis, men ikke nok føler jeg. Noen som vet om en side hvor det står relevant info for meg?

mvh.

- Andreas

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 37
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

No hadde du flaks, eg har eid en DSL100 og eie no en TSL100. De tre største forskjellan e:

1. TSL har 3 kanala, DSL har 2

2. TSL har separate EQ's for hver kanal, DSL dele en EQ

3. TSL har såkalt interaktiv EQ, kor de forskjellige potmetran påvirke hverandre, og EG-deln sitt FØR preampen, i motsetning til DSL som har en passiv EQ som sitt ETTER preampen. Eller va det omvendt? Uansett, her e ka eg syns om ampan:

DSL har den beste cleanlyden eg har hørt fra noen marshall. Nån vil kanskje si at det ikke sir så veldig mye, men eg syns no den va veldig bra,i begge "modes". Crunchkanalen e fantastisk, i "Lead1-mode". Lead 2 e litt for...sølat. Alt i alt, kanonamp, det va tre grunna til at eg solgte den; nemlig at en topp+4*12 kabinett e TUNGT å ta med seg, og tar MYE plass, eg ville ha 3 kanala, og så fikk eg nesten like mye for stacket som eg ga for det. At begge kanalan delte EQ kunne også være et irritasjonsmoment.

Over til TSL, så e ikke den cleankanalen så bra som DSL sin, rett og slett. Crunchkanalen e beinbra, og leadkanalen blir eg mer og mer glad i, selv om den også e en smule sølat hvis man overdriv gainbruken. 3 kanala, 3 EQ's, kanoncrunch, alt i en 2*12 combo som spille fletta av det meste= kjempekjøp, spør du meg. Treng du bare to kanala, hadde eg ikke nølt me å kjøpe en DSL, riktignok.

Link to comment
Share on other sites

Sandman: Bruker du ampen noe særlig på "bedroomlevel" og litt over? Vansklig å få god lyd uten å skru opp?

Har en 1x12 Silver Jubilee Combo som jeg kjører på et soldano 2x12, men jeg lurer veldig på å gå over til toppformat. Har tenkt litt på TSL100 pga fleksibilitet, men vil den være for kraftig til hjemmebruk? (Halvhøyt volum)

Link to comment
Share on other sites

Sandman: Bruker du ampen noe særlig på "bedroomlevel" og litt over? Vansklig å få god lyd uten å skru opp?

Har en 1x12 Silver Jubilee Combo som jeg kjører på et soldano 2x12' date=' men jeg lurer veldig på å gå over til toppformat. Har tenkt litt på TSL100 pga fleksibilitet, men vil den være for kraftig til hjemmebruk? (Halvhøyt volum)[/quote']

Jeg bruker min til hjemmebruk, men jeg skrur bare opp og når gullvrengen når mine foreldre er ute av hus :P Jeg vil ikke anbefale noen som bor i leilighet/blokk å eige en om en ikke har en THD hotplate.

Link to comment
Share on other sites

Det er ingen forsterker til bruk på gutterommet nei; du kan selvsagt gjøre det, men "rørlyden" forsvinner på en måte da. det som er genialt er at du kan tappe signalet fra ampen til f.eks PC eller headset, og mute lyden på selve ampen, slik at du kan spille så høyt du vil i ditt eget headset.

Link to comment
Share on other sites

da er det jo ingen mening overhodet i å kjøpe en trekanals amp, og du vil kanskje heller koble deg rett in i return på effektsløyfen. Da vil jeg heller anbefale deg en JCM800(med effektsløyfe) eller en VoxAC3, eller noe sånt.

Link to comment
Share on other sites

Som sandman sa, da kjøper du heller en annen amp. Er ikke noe vits å kjøpe en forsterker med flere kanaler enn du trenger. Du kan eventuelt tenke på å kjøpe kun et sluttrinn (Marshall 50/50, Carvin T100, Mesa 50/50, Engl, VHT etcetc). Disse funker på den måten at du bruker effektbrettet som preamp, og bare forsterker signalet med sluttrinnet (pluss enkelte småfinesser enkelte har).

Angående transistor vs rør så er dette tatt opp så mange ganger at jeg egentlig er lei temaet (både her og på andre forum). Ved vreng(preamp), så vil transistorer klippe mens rør vil komprimere, og på den måten vil rørvrengen ha mer tone mener enkelte, mens transistorer vil låte mer skjærende (som andre heller vil ha). Ved clean så vil en rørpreamp farge mer lyden enn transistorer. Her må jeg bare si at en forsterker består av mer enn bare rør eller bare transistorer, og disse kan gjøre store forskjeller. I et sluttrinn så vil rørene farge lyden betydelig mer enn ved en transistor forsterker (noen har innebygde "simulatorer" for å få sine forsterkere til å høres ut som en rørforsterker, men sliter med å få f.eks zag (spenningshopp) som enkelte av de gamle forsterkerne hadde. Rørsluttrinn vil også vrenge litt når de blir skrudd opp i volume. Dette gjør at mange mener rørforsterkere låter best når de blir pushet litt. Lydteknikere er derimot ikke så glad i oss rør-folk (ved mindre du har en 5watts amp).

Om du er fornøyd med lyden i effektbrettet ditt, ville jeg heller satset på et transistorsluttrinn. Disse er gjerne litt kjappere i respons og billigere. Vil da anbefale Rocktron Velocity og Brunetti. Finnes også noen marshall valvestate sluttrinn rundt om på bruktmarkedet. Disse går for en ganske billig penge.

Link to comment
Share on other sites

Planen var egentlig å handle en Marshall EL34 100100 sammen med han andre gittaristen i bandet. Men nå har han handla noe annet, for en billigere penge. Jeg, som lever etter "når man først skal handle" mentaliteten, vil fremdeles ha rørforsterker.. Skal hvertfall ha meg et 1960 kabinett først..

Har en V-amp 2 nå, den kommer jeg nok til å nytte ut så fort jeg har handla forsterker, har Vox Tonelab SE i kikkerten.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.