Web Analytics
Jump to content

solo til sang


Anarchy
 Share

Recommended Posts

jeg har et problem. jeg har en sang jeg ikke greier å lage solo til, men jeg har bestemt meg for at det må være der. og sangen er absolutt åpen for det. jeg har også funnet ut at soloen må være ganske teknisk. Sweeping, kjapp alternate etc. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem.

hjelp... :roll:

Link to comment
Share on other sites

vel, hvis du skal ha sweeping og greier med i den, må du først lære deg sweeping ordentlig, hvis ikke du kan det!

Når det er sagt, er det bare å bruke fantasien. Improviser en del ganger først over et backingtrack du kan lage selv av det du skal ta solo over.

eksperimenter med arpegios, forskjellige skalaer eller bare med øret, så finner du nok ut av noe...:)

lykke til!

Link to comment
Share on other sites

jeg ville ha øvd mye slik at disse teknikkene dine blir en naturlig del av spillingen din, så ville jeg ha improvisert over backingtracket. Da ville kanskje du ha lagt inn en sweeping-ting helt automatisk, men dette kan jo kreve tid da.

Ellers kan du jo improvisere og når du har funnet en improvisasjons-ting du liker så bruker du den som mal og setter inn evt. sweeping for å få den til å høres raskere ut, for regner med at det var en del av poenget ditt.

Link to comment
Share on other sites

hvis du kan sweepe og spille "kjapt alternate" og ikke klarer å lage en solo' date=' så foreslår jeg at du prøver å utvikle deg musikalsk.[/quote']

genialt forslag=). kanskje jeg skal begynne å tenke på det?-_-

jeg greier sweeping noenlunde greit. bare ser for meg en teknisk solo, ikke nødvendigvis så veldig følelsesladet. bare den høres tøffere ut enn den er vanskelig. vi har alle våre definisjoner av kjapt^^. men jo. kan ikke så mange skalaer. er selvlært ,så har ikke så mye peil på arpeggios og slikt.

takk Jingles, godt forslag=) men da er jeg tilbake på det med skalaer og arpeggios >_<

Link to comment
Share on other sites

søk etter arpeggios på google, så får du som regel noen fine bokser du kan leke deg med.. så sweeper du bare det. Da er det nok best å begynne på Maj og Moll formene av arpeggios. Hvis ikke du visste det fra før, så er arpeggios "brutte akkorder," altså tonene i en akkord. Cmaj7 arpeggio: C-E-G-B (eller H om du vil).

Link to comment
Share on other sites

Er det noe du finner i de fleste rockesoloer' date=' så er det spor av blues. De fleste baserer seg mer eller mindre på det. Så hva med å improvisere noe blues og la øret bestemme når det er tid for å drysse på med triks?[/quote']

vt dette er veldig off-topic, men er det deg på bildet? er akkurat som jeg har sett det fjeset før.

Link to comment
Share on other sites

Er det noe du finner i de fleste rockesoloer' date=' så er det spor av blues. De fleste baserer seg mer eller mindre på det. Så hva med å improvisere noe blues og la øret bestemme når det er tid for å drysse på med triks?[/quote']

vt dette er veldig off-topic' date=' men er det deg på bildet? er akkurat som jeg har sett det fjeset før.[/quote']

Jepp, er meg, men vet ikke hvor mye jeg likner på meg selv der. Ser jo så streng ut atte. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.