Web Analytics
Jump to content

Wet dry? :S


sup3rman
 Share

Recommended Posts

Dry, eller tørrsignalet er det som kommer rett ut av preampen

Wet-signalet er med effekter.

Er mange som kjører en wet/dry/wet setup hvor de har tre kabinetter, ett i midten med lyden rett fra ampen, og i venstre og høyre effekter i stereo.

wet/dry-versjoner finner man også.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skrev litt om dette i denne tråden, og som det står der finner du en artikkel om miksere og bruk av de i en gitarrigg i bloggen min, nærmere bestemt http://gitar.kakeboksen.org/arkivet/000392.html

Jeg har nå også skrevet en kjapp artikkel om wet/dry/wet, og kommer til å få slengt inn en tegning av signalgang senere slik at det kanskje blir lettere å forstå. URL er http://gitar.kakeboksen.org/arkivet/000415.html

For øvrig enig med Gnomen, bortsett fra pirkedetaljen at i wet/dry/wet-rigger er wet-signalet rent effektsignal, mens det i mono- og stereo-rigger gjerne er en kombinasjon med tørrsignalet.

Link to comment
Share on other sites

Går det an at jeg bruker marshall toppen min som tørrsignal og bruker en rigg med separat sluttrinn og lyd i stereo i to andre kabinetter som wet signal? :roll: Evt. hvordan vil dette kobles sammen?

Edit: Har du et lydklipp av et wet/dry/wet oppsett å et vanlig dry opssett med samme sang?

Link to comment
Share on other sites

Går det an at jeg bruker marshall toppen min som tørrsignal og bruker en rigg med separat sluttrinn og lyd i stereo i to andre kabinetter som wet signal? :roll: Evt. hvordan vil dette kobles sammen?

Ja' date=' det kan du gjøre. Jeg har oppdatert wet/dry/wet-artikkelen med en figur som viser hvordan det ville sett ut. Det forutsetter at ampen din har en effektsløyfe, ellers vil du nok måtte bruke en line-out-box av noe slag.

Edit: Har du et lydklipp av et wet/dry/wet oppsett å et vanlig dry opssett med samme sang?

Dessverre ikke som jeg kommer på i farten, men hvis jeg finner et skal jeg si fra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.