Web Analytics
Jump to content

Rar lyd i kabinett?


LTBR
 Share

Recommended Posts

Jeg har et Marshall 1960TV kabinett som det låter litt rart av(det kom etter at kabinettet hadde stått i et felles øvingslokale noen dager). Trodde først det var rørene i min 1959Slp som var dårlig så jeg skiftet alle rør, men fortsatt så er det et eller annet med lyden. Testet idag med en annen topp og lyden var den samme. Får ikke til å forklare men jeg vil kalle det for litt grumsete/utydelig på de mørkeste tonene. Pratet med et musikkfirma som mente at det var meget sjelden at kabinettene ble ødelagt, stemmer virkelig det? Jeg skulle måle ohm`en på det og på mitt skulle den være ca 13.8(16ohms), og det stemte. Kan et element være ødelagt/sprengt og alikevel vise riktig ohm ved måling?

Noen som har noen tips?

Er det nesten like lurt å kjøpe et brukt kabinett istedenfor å begynne å reparere på det, tenker på sluttsummen?

Link to comment
Share on other sites

Åpne kabinettet og inspiser membranene på høyttalerelementene. Se etter skader, en rift, flenge eller noe sånt. Du kan også sjekke hvert element ved å koble til en forsterker (du trenger nok en loddebolt da), og sjekk om du kan finne ut om det er et enkelt eller flere av elementene som har en skade. Sjekk også om det er noe som er fysisk løst der inne.

Sannsynligvis er det vel bare et element som har problemer. Det er enkelt å bytte, og koster ikke allverden.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nå åpnet opp og demontert alle elementene. Det var ingen feil å se noe sted og alle elementene viste samme ohm verdier. Mystisk, kan et element være ødelagt uten noen synlige skavanker og ohm verdier?

Noe er ihverfall feil med kabinettet, har prøvd med tre forskjellige topper nå, to med rør og en valvestate og lyden er den samme på alle sammen. Eller er det ørene mine som spiller meg et puss?

Noen tips?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

da du har målt elementene og de viser riktig motstand, er ingen av dem så ødelagt at forsterkeren din vil ta skade av å spille gjennom dem.

Det du bør gjøre er å prøve ett og ett element med en gitarforsterker. Helst en billig transistor-forsterker som har sikring på utgangen, bare for sikkerhets skyld.

Hvis du ikke allerede har gjordt det, kan du prøve å forsiktig trykke inn membranet, for å sjekke at det "fjærer" slik det skal uten motstand eller skraping.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.