Web Analytics
Jump to content

diverse artisters "gitar lyder"


Boffen
 Share

Recommended Posts

mick mars (mötley crüe)

randy rhoads(ozzy)

iron maiden(alle)

tracii guns(brides of destruction)

lurer på hvordan jeg kan få lik gitarlyd som gitaristene nevn over, er takknemlig for alle svar bortsett fra svar som det og det bandet suger.

lurer også på om noen vet når runaway brides blir sluppet i norge

Link to comment
Share on other sites

Er vel bare å søke litt på nettet, så finner du hvilke gitarer og hvilke rigger de bruker.

Maiden har f.eks brukt;

Jcm800 med litt forskjellig foran.

Ada mp2 (kanskje 1 også, kanskje med mod) preamp

Marshall Jmp-1 preamp

husker ikke mer...

Link to comment
Share on other sites

Drit i hvordan andre låter - Det er bedre å dø som en orginal enn som en dårlig kopi!! :shock:

man kan jo spille musikk fra de banda man liker, da er det fin tmed litt lik lyd som dem.

takker for maiden infoen, vet du om noen enkle greier som kan gjøres med vanlig forsterker og noen effektbokser?

Link to comment
Share on other sites

Det viktigste du bør lære deg, er hvordan disse gitaristene spiller, og hvordan du kan bli inspirert av disse til å finne en god tone i instrumentet ditt selv, og kanskje også utvikle det du føler er din egen stil?

Det å finne en god tone i gitaren din har overraskende lite med hva utstyr du bruker. Noe av det har med hvilke toner du velger å spille (og i enkelte tilfeller velger å IKKE spille :wink: ), men først og fremst HVORDAN DU SPILLER DEM!

Sammenlign soloene til f.eks. Jimmy Page og Zack Wylde. Begge bruker flittig en helt vanlig mollpentatonskala, men de låter ikke likt for det. Hvorfor ikke? Utstyret er jo nesten det samme, begge bruker Les Paul og Marshall (selv om Zack bruker EMG og aldri så lite mer vreng...)

Det er måten de spiller tonen på som gjør den store forskjellen! Zack Wylde picker veldig hardt, han "raker" ofte over de mutede strengene over den han spiller på, han bruker en veldig vid og rask vibrato, mens Jimmy Page er mye mer tilbakeholden. Jeg tror at du hadde hørt en klar forskjell, samt ikke minst særpreget til hver enkel av de to, selv om de hadde byttet rigg og gitar med hverandre!

En greie jeg ofte jobber med sammen med elevene mine, er akkurat slikt: Hvordan man kan skifte "lyd" i gitaren kun ved hjelp av fingrene sine, på samme måte som en skuespiller skifter personlighet, uten sminke eller kostymer. Prøv å eksperimentere med bending, vibrering, plekterbruk og dynamikk. Du får 1000 ganger mer igjen enn å bruke perverse summer på forskjellige gitarer! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.