Web Analytics
Jump to content

MIDI-keyboard


hkh
 Share

Recommended Posts

Tenker på å kjøpe meg et midi-keyboard om ikke så lenge og har kikket litt på disse:

EMU Xboard 49

-MIDI-keyboard - USB med 49 tangenter, 16 knobs og aftertouch

Evolution MK-449c

-MIDI-keyboard - USB med 49 tangenter, 8 knobs, 9 fadere og knapper

M-Audio Radium 61

-MIDI-keyboard - USB med 61 tangenter, 8 skruknotter og 8 fadere

Synspunkter?

eventuelt noen andre forslag?

Link to comment
Share on other sites

er egentlig akkurat det samme da ... men spørs jo bare på hva slags muligheter du vil ha med midi assignment når det kommer til fadere og knotter.. jeg syns m-audio sine keyboards er fine som snus. skal kjøpe meg en Oxygen 8 nå , portable som et helvete og topp stemning..

mye fint... midi er liksom midi.. hehe..

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også den Keystation 49e, og det er et brukbart brett, det. Det enste jeg ikke liker er at tangenene føles ...vel, er mer som å dytte ned plastikk enn å spille på tangenter. Jeg har lite greie på keyboards, så jeg vet ikke om dette er fordi det er ikke-veide tangenter, eller om det er akkurat disse tangentan som føles litt seige i responsen.

Kanskje er det bare er jeg som whiney. Er jeg whiney? :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også den Keystation 49e, og det er et brukbart brett, det. Det enste jeg ikke liker er at tangenene føles ...vel, er mer som å dytte ned plastikk enn å spille på tangenter. Jeg har lite greie på keyboards, så jeg vet ikke om dette er fordi det er ikke-veide tangenter, eller om det er akkurat disse tangentan som føles litt seige i responsen.

Kanskje er det bare er jeg som whiney. Er jeg whiney? :)

Littegran;)

jeg setter jo heller ikke så store krav til MIDIkeyboard, da. Er forsåvidt enig i det alexander sier, men hvis det er lavbudsjetts, så er det det;)

Link to comment
Share on other sites

det er jo det som er keyboard tangenter.. om du vil ha piano tangenter må du jo bare kjøpe ett midi brett med fullveide tangenter, f-eks det nye til m-audio brettet som er helveid ,, heter ett eller annet med PRO88 ellerno , og er 88 full weighted keys..

synth-tangenter er synth tangenter... om man ikke skal spille synth men rhodes bør man ha noe annet...

fix

Link to comment
Share on other sites

Men føles alle ikke-veide keyboardtangenter likens?

Med det mener jeg... føles tangenene på et MIDI keyboard til 500 kroner som de på en Korg Triton til 20 000? Det var kun et eksempel og jeg vet verken om Triton koster 20 000 eller om den har ikke-veide tangenter. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.