Web Analytics
Jump to content

hvilke bluesmelodier er best å begynne med?


pacific_leon
 Share

Recommended Posts

har spilt lenge akustisk gitar og sanger til three doors down o.l

men nå vil eg inn i bluesverdenen 8)

og da kommer spørsmålet mitt, hvilke bluesmelodier er passende å begynne med eller typiske "lære seg å spille blues sanger" ?

eg holder på å lære meg e og a skalaene...

sitter pris på svar :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt en bok når jeg har undervist i gitar, og den har i 99% av tilfellene gitt gode resultater. Den heter Elgitarr: Rock & Blues (to r'er fordi den er på svensk), og er skrevet av en type som heter K.G. Johansson.

Det du bør vite om blues er følgende:

Blues er ikke så avhengig av lyd, instrumentering eller image(...) som mange andre stilarter (som ofte kommer fra blues i utgangspunktet :wink: : Jazz, rock, heavy...). Denne boka gir en glimrende, trinnvis opplæring i hvordan man spiller blues komp, solo og melodier. Kommer med CD.

Blues er sinnsykt lite originalt, man bruker de samme akkordene om og om og om og om og om igjen. Advarsel: Nå blir dette inlegget kjedelig og teoretisk :wink: :

/ I / IV / I / I /

/ IV / IV / I / I /

/ V / IV / I / V /

Dette skjønte kanskje noen at var romertall for 1, 4 og 5. I forskjellige tonearter blir det:

1: 4: 5:

C F G

G C D

D G A

A D E

E A H

H E F#

F#H C#

DbGbAb

AbDbEb

EbAbHb

HbEb F

F Hb C

Det er sjeldent det er noen store variasjoner her. Lær dette rekkefølgen med variasjoner, samt bluesskalaen som består av 1, b3, 4, b5, 5, 7 så har du det teoretiske grunnlaget du trenger.

Blues er rett og slett minimalistisk kunst: Ved hjelp av disse få mulighetene klarer gode bluesmusikere å ta deg med gjennom et spekter av følelser :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.