Web Analytics
Jump to content

Seymour Duncan


Painkiller
 Share

Recommended Posts

Jeg har bestilt meg Seymour Duncan pickuper fra USA nå (SH-5 Custom og SH-1N '59 Model), og lurte på en ting. Har litt lyst til også å kunne få singlecoil-lyd på hals-pickupen. Hvis jeg har skjønt det riktig, så er det bare å kutte ledningen mellom spolene på pickupen..? Men er det noen enkel måte å lage en bryter til å skifte mellom singlecoil og humbucker? (Er det det som kalles push/pull coil tap?)

Hvis det er mulig, er det noen som har noen tips til åssen det bør gjøres?

Link to comment
Share on other sites

Sjekk hjemmesidene til SD. Der ligger all informasjonen du trenger.

Nå vet jeg ikke om du har HH eller HSH og om du har treveis eller femveis bryter. Skal være ingen problem å tappe kun ene coilen med en treveis bryter på f.eks midtposisjon, men du vil ikke da ha muligheten til å bruke f.eks begge samtidig (et vanelig oppsett på ibanezgitarer m HH er at på midtposisjon så coiltapper du fra begge pickupene om det bare er en treveis bryter). En kan også installere en ekstra bryter som kan velge mellom coiltapping eller hele, men vil kun anbefale dette på typisk plekterbrettgitarer der installasjonen ikke vil være så vanskelig...

Det er da også en forutsetning at pickupene har coiltap (som jeg tror de har, men om de skal være "vintage"-humbuckere så kan det hende de ikke har det...).

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg satt på Duncan-pickupene, og er veldig fornøyd med resultatet. Syns jeg får akkurat den lyden jeg vil ha med de nye. Så da har jeg bare igjen å bli bedre til å spille... hehe. Kjøpte samtidig med 2 andre, så da ble det ikke mer enn 1100,- totalt med frakt og alt...

Link to comment
Share on other sites

Det følger med en tegning på hvordan du kan koble mikrofonene. Men for at du skal kunne splitte spolene i humbuckerne, må de ha fire-leders kabel. Det å klippe ledningen mellom spolene er ikke særlig lurt. Da kan det gå skikkelig galt. Da bør du heller selge mikrofonen og skaffe deg en ny.

Men uansett: Har du aldri montert nye mikrofoner på gitaren din, så bør du nok få noen til å hjelpe deg altså.

Link to comment
Share on other sites

Det følger med en tegning på hvordan du kan koble mikrofonene. Men for at du skal kunne splitte spolene i humbuckerne' date=' må de ha fire-leders kabel. Det å klippe ledningen mellom spolene er ikke særlig lurt. Da kan det gå skikkelig galt. Da bør du heller selge mikrofonen og skaffe deg en ny.

Men uansett: Har du aldri montert nye mikrofoner på gitaren din, så bør du nok få noen til å hjelpe deg altså.[/quote']

Vet ikke om du leste forrige innlegg, men jeg er altså ferdig med å montere pickupene. Jeg hadde ikke montert pickuper før, men hvis man vet hvordan man en bruker loddebolt er det jo ikke akkurat vanskelig da... Og det blir mye enklere hvis man er 2.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.