Web Analytics
Jump to content

Smakebit fra den kommende plata til Bumblefoot


AlexanderT
 Share

Recommended Posts

Fant info om dette på Petrucci-forumet. Inne på "normal" ligger det en mp3 med mange smakebiter.

http://www.baldfreak.com/

Jeg liker det jeg hører. Hører at lydkvaliteten er langt bedre enn hva han har hatt på tidligere skiver. Den raske delen som starter på 00:52 er jo bare dritrå. Også den på 01:48. Og resten. Mange catchy hooks.

Og forresten... endelig en gitarvirtuos-CD som kan spilles høyt på fest i helgene uten at folk blir syke... :)

Link to comment
Share on other sites

Hørte denne plata under FGC i sommer. Veldig god sak! Historien bak plata er også flott, men neppe interessant for andre enn spesielt interesserte. :) Fikk lære noen linjer av mannen selv. Høres greit ut, men han lager komplekse ting, bare for at det skal låte som han vil. Som det skal være... :D

Link to comment
Share on other sites

Og det finnes muligheter for at han stikker innom neste år også. ;)

Må si at han er en av de mest jordnære "storfolk" jeg har opplevd på nært hold. Uten at det sier så mye. Veldig inspirerende, han har utrolig god kontroll på musikk og gitar - men har også et merkelig vesen med utsagn hinsides ... alt. Bl.a. satt han lenge og snakket om "the fast twitching reflex muscle" (eller noe i den gata) som gikk ut på å fokusere all energi i en hammer-on. Litt merkelig å oppleve 26 personer sitte med konsentrasjonen rettet 100% mot én hammer-on. :D

Link to comment
Share on other sites

Noe så rått! Akkurat det er noe jeg har "oppdaget" for et par dager siden da jeg leste en post til aiwass på JP-forumet hvor det stod om nettopp det. Etter at jeg begynte å fokusere på det, så merka jeg forbedring i artikulasjon og koordinasjon med nesten en gang. Er nok der mye av hemmeligheten ligger. :)

Rart at dette skjelden blir snakket om. Tror ikke engang det er nevnt i Rock Disipline eller andre shreddevideoer. Eller?

Link to comment
Share on other sites

Noe så rått! Akkurat det er noe jeg har "oppdaget" for et par dager siden da jeg leste en post til aiwass på JP-forumet hvor det stod om nettopp det. Etter at jeg begynte å fokusere på det, så merka jeg forbedring i artikulasjon og koordinasjon med nesten en gang. Er nok der mye av hemmeligheten ligger. :)

Rart at dette skjelden blir snakket om. Tror ikke engang det er nevnt i Rock Disipline eller andre shreddevideoer. Eller?

tell me more. aldri hørt om.

bumblefoot er for øvrig en liten gud :D

Link to comment
Share on other sites

Her er posten som hjalp meg:

It won't take too long, just practice with focus. A few tips, though, now that you're sort of starting over:

- DON'T play chromatics a lot. Focus on 3-note-per-string scales, arpeggios and stuff that you actually use in real music. Use your technique regimen as an opportunity to learn theory, i.e. practice speed and dexterity with lots of different scales, modes and arpeggios.  

- ACCURACY BEGETS SPEED. Start out REALLY friggin' slow, 8th notes at 60 bpm or less. This goes not just for those starting out after a year of not playing, but anybody who is serious about his/her technique. Focus on total accuracy, and try to hammer/pick/fret each individual note as quickly as possible, even at ridiculously slow speeds, as this will teach you to utilize fast twitch muscle fibers, which is essential when playing fast. I've built more speed doing this exercise at 60 bpm than I ever did trying to chase the metronome at 216.

Aiwass. Hvordan skulle jeg ha klart meg uten han?

electricprune_1.gif

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.