Web Analytics
Jump to content

Noe dorisk improv


AlexanderT
 Share

Recommended Posts

Du kan se på det som en mollskala med en opphøyd sekser.

Den har formelen 1 2 b3 4 5 6 b7.

Forresten så er klippet nå erstattet med et nytt et. Ble ikke helt fornøyd pga. mange sure toner etc., så jeg venta en halvtimes tid og spilte inn på nytt.

Link to comment
Share on other sites

Takker for kritikk så langt. Setter stor pris på det! :D

Har allerede bestemt meg for å begynne å øve en del teknikk med metronom for å få lettere touch, bedre timing og artikulasjon. Vibrato- og bendeteknikken min har intonasjonsproblemer. Gnnh...

Uploadet backingen og du finner den her. Håper de som eventuelt vil poste sin solo over den oppretter en ny tråd. Ville vært gøy med flere versjoner av den.

Link to comment
Share on other sites

Takk. :)

Akkurat der spiller jeg på EB MM JP'en gjennom en ENGL Screamer 50 combo amp som er mikket opp med en SM57. Kutta vekk en del lave frekvenser i Cubase, og det angrer jeg litt på.

Men hoffameg. Dette opptaket var virkelig en øyeåpner for meg om at jeg må ta teknikken min på alvor.

Link to comment
Share on other sites

Synes ikke det var so grusomt, egentlig. Lite flyt i det, men det høres ut som om du har grei peiling på å høre deg frem til idéer. Jeg er selv dorisk-oman (ville vel til og med spilt det i dur om jeg kunne), og kjenner meg godt igjen i det du gjør.

Har du forresten flere klipp av den Engl-komboen? Er det klippet typisk for tonen, eller kan den låte enda bedre?

Link to comment
Share on other sites

Enig med aiwass her. Det låter til tider veldig utprøvende, lite melodisk, lite sammenhengende. Jeg syns også du kunne prøve å spille mer på rytmen i kompet, jobbe litt med og mot det. Tonen låt ålreit bra i laptop-høyttalerne mine.

Har spilt mye over dette backingtracket, sånn for moro skyld, og jeg syns det fungerer best når sologitaren leker med rytmesignaturen.

Link to comment
Share on other sites

Takker igjen for kritikk! :)

Når det gjelder lyden i comboen så vil jeg mene at den kan låte bedre enn dette. Comboen har en clean og en vreng kanal, og begge har to vrengmoduser. På dette klippet brukte jeg beklageligvis vrengkanalen med det modus som hadde mest gain, bare for å prøve noe nytt.

Syntes hi-gain vrengen funker glimrende til metalrytme og lo-gain til alt annet.

Spilte inn et bluesklipp på den lo-gain vrengen: http://teinum.no/alexander/blues.mp3

Link to comment
Share on other sites

Syns 'strukturen' i soloen er fin, altså hvordan den er lagt opp i forhold til pauser/spilling, samt dynamikk, repetisjon osv. Notevalget kunne etter min mening ha vært mer interessant, men liker at du ikke slavisk følger skalaen, og f.eks bruker kromatikk, skjønt de kromatiske ideene virker noe ufokuserte mtp hvilken plass de har i den melodiske oppbygging. Blir litt sånn kromatikk for kromatikkens skyld, tenker jeg.

Det til side, så skal jeg ikke være melodikk-dogmatiker. Dette er rytmisk musikk, og du har rytmen brukbart på plass, hvilket for meg er det viktigste. Bra jobb!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.