Web Analytics
Jump to content

Gammel Hagström


Guest Ziggy Stardust
 Share

Recommended Posts

Har en gammal hagström gitar som nærmer seg 60 år tror jeg..

Har iaffal hørt at den er over 50 år gammel, men veit lite om den..

Lurer på om noen veit no om denne gitaren

hagstrom1.jpg

hagstrom2.jpg

hagstrom3.jpg

hagstrom4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Oi, sånn gitar har jeg og, dog i noe penere stand. (Se avataren/galleriet mitt)

Tøff gammal sak, ja!

Modellnavnet er "modell 15" eller "modell 16", fra femti-tallet, antakelig. Som det står i klistremerket i lydhullet, er gitaren laget i Oslo, og ikke i Sverige som de fleste andre Hagstrøm'er.

Jeg kjøpte min på loppis for 300,-, men jeg har sett at noen skulle selge en på nett for "only $75!"

Mer info har ikke jeg klart å skaffe frem, men det var hyggelig om mer info dukket opp!

Link to comment
Share on other sites

Er modell 15 ja.. Hadde vært fett å fått litt penger for den, men når den er litt slitt og vintage er det ganske fett å ha den å sitte å tralle litt på..

Har ikke brukt den på evigheter men strengene sitter sinsykt høyt så er ikke veldig veldig deilig å spille på :P

Link to comment
Share on other sites

Så kult, eller... trodde jeg var den eneste i Norge, eller i hele verden som hadde en slik :D Fra spøk til alvor.Jeg har en modell 16 - 58. Strengene er festet til en metallplate som igjen holdes av reimfeste på kroppen. Min er desverre rimelig lei å spille på. Strengene sitter veldig høyt fra halsen, tror jeg. Strengene er også noe stramme, for å få den stemt. Kanskje skifte strenger? Kongekul gitar.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, min er modell 15, og strengene sitter sinsykt høyt!

Må også bytte strenger på min, går ikke an å stemme, og stemmeskruene sitter sinsykt godt fast, men skal prøve tipset jeg fikk

her med litt olje! :)

Link to comment
Share on other sites

Ja, lyden er helt knall. Selv med helt nye strenger låter den skikkelig gammel (kan kun uttale meg om mitt eksemplar). Da jeg fikk gitaren satt det på strenger som var anslagsvis 30-40 år, og da låt det SKIKKELIG gammelt!

Vet noen forresten om det er mulig å justere halsvinkelen/rette halsen på en slik gitar uten å gjøre alt for store kirurgiske inngrep? Min er omtrent umulig å spille på over 4-5, bånd, har meget høy action derfra og opp...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.