Web Analytics
Jump to content

Fender Telecaster? hjelp ønskelig


Chocolate-Overdose
 Share

Recommended Posts

Nå har det seg egentlig sånn at jeg hadde tenkt å kjøpe en backupgitar og tenkte da veldig lenge på gibson sg faded (trefarge).. ( +bytte pickuper)

Men så plutselig kom jeg over en Fender Telecaster BigBlock og ble ganske betatt av den. Kuleste utseendemessige telecasteren jeg har sett, da jeg egentlig ikke er noen fender-fan. Fikk bare prøve den litt, da det var bare leverandøren som var å viste den frem til den lokale musikkforretningen. Fikk dermed ikke prøvd den på forsterker. Men den føltes god ut å spille på. Men jeg er veldig i tvil om hvilken jeg skal velge av den og sgen..

Spiller energisk/melodisk rock. Spiller gjennom en Orange ad30HTC og orange kabinett og er ute etter en vreng uten mye gain som er "åpen" og med masse definisjon og twang! Ikke sinna liksom. Veldig lite gain, men mye trøkk liksom. Heller la ampen vrenge litt. Likte veldig godt lyden til sg'en da jeg prøvde den gjennom orangen.

Det jeg tenkte å gjøre dersom jeg hadde kjøpt Big Blocken er å bytte ut bridgepickupen til en Seymour Duncan Hotrail og de andre til SD quarterpounder og stk1n og igjen booste den litt ekstra med en seymour duncan pickup booster. tror dette kan bli kult/funke bra...!?

Hva tenker dere om dette? Likte ikke lyden så alt for godt i en Telecaster am ash et eller annet til 12.000 som jeg kjørte gjennom orangen. Men pickupene har vel ganske mye å si?

Videre lurer jeg også på om noen har hørt om Bigblocken, evt prøvd den..? Hvordan er den i forhold til en vanlig telecaster USA som koster mer sånn kvalitetsmessig og lydmessig? Liker ikke utseendet til noen av de andre telecasterene jeg har sett, derfor jeg bare ikke bytter pickuper på en Telecaster USA..

www.purevolume.com/underoath - Hør på "It's dangerous business walking out your front door"

Gitaristene i dette bandet har helt utrolig bra vreng. Ikke helt samme stilen som jeg spiller, men liker virkelig gitarlyden deres. Han ene spiller på en telecaster USA etellerannet, med hotrails og booster det med seymour duncan pickup booster inn i en orange ad140htc. tenkte jeg kunne kopiere han litt.. eneste jeg er redd for er forskjellen mellom en big block tele og en USA tele.. + lyden i forhold til en sg faded

230420.jpg

73798.jpg

Så hvilken synes dere jeg burde velge? Kan jo nevne at jeg fra før har ESP Viper Standard.

Mvh Vidar :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.