Web Analytics
Jump to content

Utvikle seg videre


MjaMjo
 Share

Recommended Posts

Nå har jeg spilt bass i ganske nøyaktig et år,

og det er morsomt å tenke tilbake på at jeg for 1 år siden satt i denne stolen og sleit skikkelig med å spille White Stripes med Seven Nation Army. Haha, det var skikkelig skralt!

1 år etterpå står det ikke så ille til, skal ikke skryte på meg at jeg har øvd iherdig og konsist med målrettede oppgaver, men jeg har spilt sanger jeg ville lære, i varierende vanskelighetsgrad.

Det har gått mye i RATM, ACDC, Metallica, Pantera, Black Sabbath.

Til å begynne med gikk det også endel Blink 182 og slik veldig -veldig- enkel musikk, noe jeg gremmes skikkelig over. Men, en måtte begynne et sted.

Men nå føler jeg at jeg har stagnert skikkelig. Tror ikke jeg har lært meg noe nytt på flere måneder, og alt jeg vil lære meg virker for vanskelig og tidkrevende, eller ufattelig. Ufattelig har noe å gjøre med at jeg har en helt sykt dårlig hukommelse. Slik som Master Of Puppets! Den har jeg ville lære meg lenge, men den er så inni helvettes lang at jeg ikke kan forstå hvordan jeg skulle kunne huske alle notene.

Jeg har snakket med musikksjappa om basslærer, og det ville koste 195 kroner timen. Akkurat nå som fattig student på hybel har jeg ikke råd til det, men jeg tror det ville hjulpet meg til å utvikle meg mye.

Jeg gjetter på at iallefall noen andre på et tidspunkt har hatt denne følelsen og vært i samme situasjon som meg før, så hva gjorde dere for å komme dere ut av det? Hvordan utviklet dere dere videre?

Hilsen stagnerte MjaMjo

Link to comment
Share on other sites

hør ny musikk, spill nye ting. Å høre ting utenom det du vanligvis lytter til kan ofte hjelpe på. Ørene er tross alt det viktigste redskapet ;)

Ellers vil nok målrettet øving med metronom hjelpe på endel, motivasjon kommer når du får bedre kontroll og kan spille flere ting.

Anbefaler også å trene opp ørene og gehøret, i tillegg til å lære noe teori. Allsidighet har aldri skadet noen :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Du sier at "Hvordan skal jeg huske alle notene?".

Jeg skjønte heller ikke dette helt før, men har merket at du husker faktisk notene i hodet (i form av musikk, iom at du har hørt en sang kanskje tusen ganger), og etterhvert vil dette hjelpe deg veldig når du skal spille ting. Altså blir det etterhvert (nesten) som å nynne. Hvis du skjønner :wink:

For at gehøret og det å kjenne i notene på bassen skal bli bedre, er det slik Phoncible sier, at det er viktig å høre på mye forskjellig, slik at du ikke sitter og spiller én og samme melodi i et år i strekk.

Link to comment
Share on other sites

Mitt råd er at du satser på å utvikle gehøret fremover. Samme faen hvilken låter du jobber med, bare du bruker øra og ikke tab. MEN, det aller beste for utviklingen, er å finne seg et band. Det trenger ikke være noen stor satsing, bare finn noen å spille sammen med. Du lærer garantert mer på 1 måned sammen med et band enn på 2 måneder alene på hybelen.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Ja, for all del, spill sanger på gehør! Lærte meg hele Purple Haze ved hjelp av gehør (på el gitar da :lol: )

Det finnes ikke fasitsvar på å huske noter, men prøv å "lære deg hele sangen inne i hodet" - er litt vanskelig å sette ord på, men du vil etter hvert huske hva du skal spille når i sangen.

PS: Har forresten 1-års jubileum jeg og! (el gitar :lol: )

Link to comment
Share on other sites

Ikke dårlig råd det Peri. Er ganske habil med peke, lang og ringfinger, men lillefingeren er en ulydig jævel.

Fint. Det er ikke mye øving som skal til før du får den med på laget..! Finn noen skalaøvelser og øv litt hver dag, så skal du se at lillefingeren blir kompis etter hvert.

Link to comment
Share on other sites

Master of puppets er vel en rimelig grei basslåt å lære seg. Husker det var en av de første basslåtene jeg lærte meg. Spilte den for å trene kondisjon en gang i tiden :)

Ting som er greit å trene på hvis man er litt lei av å pugge lange og kompliserte sanger er jo å øve teknikker. Er du rask nok? Bruker du fingerne dine riktig? Er de raske nok? Og å lære seg teknikker som å slappe, tappe osv. Kunnskap om noter og skalaer er jo veldig greit å kunne (jeg er sløv der selv :P ), så det er alltid ting å gripe fatt i selvom man ikke akkurat i øyeblikket orker å sette seg ned med Jaco Pastorious.

Link to comment
Share on other sites

Hvis MOP var en av de første sangene du lærte deg er du betydelig bedre enn meg Pitty  :)

hadde litt gitarerfaring fra før, så plukka den ganske fort, selvom det var no småplukk jeg har tatt igjen siden på den og. Men sangen er meget enkel i seg selv.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.