Web Analytics
Jump to content

Fingeøvelser


Gorguss
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg er ny her og lurer på noe. Prøvde å finne noe på fingerøvelser i forumet men søkegreia funka ikke... Fant noe med "gripmaster" men det er mulig ikke akkurat droidsa jeg leiter etter.

Det jeg lurte på, er det noen som har peil på noen gode fingerøvelser? Jeg har relativt små hender og sliter med å få fingrene til å strekke seg langt nok. B f. eks. er litt vanskelig. Noen som har peil på hva man kan trene på for å få til dette bedre? Sliter også med å få ren tone med barregrep. Kunne nok enkelt og greit spilt litt mer gitar da men :roll:

Kanskje jeg må begynne å pumpe jern isteden :?

Link to comment
Share on other sites

Du trenger ikke sitt å øve mange timer hver dag. Når jeg skal lære meg noe nytt så bruker jeg å spille det jeg skal lære meg kanskje 5 min hver dag. Jeg gidder ikke sitte å øve mange timer på det. Men jeg passer på å gjøre det hver eneste dag. Og så etter en uke eller to så kan jeg det plutselig. :D

Link to comment
Share on other sites

Takk for tipsa, får vel bare spille mer gitar. Tenkte kanskje jeg trengte mer styrke i venstrehånda, eller håndleddet da jeg ikke klarer å holde barregrepet hardt nok uten å virkelig anstrenge seg.

Jeg skal ta forslaget ditt Pitmairen.

Link to comment
Share on other sites

Du trenger ikke sitt å øve mange timer hver dag. Når jeg skal lære meg noe nytt så bruker jeg å spille det jeg skal lære meg kanskje 5 min hver dag. Jeg gidder ikke sitte å øve mange timer på det. Men jeg passer på å gjøre det hver eneste dag. Og så etter en uke eller to så kan jeg det plutselig. :D

Ja dette eg ik så dumt..eg har gjort litt sånt me masse folsjellige snager å etter et par uker kan eg plutseli flere sanger på en gang :mrgreen:

barre grep lærte eg av kiss :mrgreen: måtte øve litt før di satt ja..

Link to comment
Share on other sites

Er det noen spesielle sanger som er greie å begynne med når man skal spille med barre grep?

Creep av Radiohead, akkustisk versjon, går i barre grep hele veien. Dersom du klarer hele denne sangen uten å bli nevneverdig sliten i handa er du godt på vei.

Link to comment
Share on other sites

Er det noen spesielle sanger som er greie å begynne med når man skal spille med barre grep?

Bare Egil Band- Arne.

I den låta kan du bruke C, G og F. Men C må du nok ta som vanlig grep, men da lærer du jo også å skifte fort til barregrep også.

Link to comment
Share on other sites

Et lite tips som hjalp meg til barregrep var å legge fingeren litt på siden slik at du benytter utsiden av pekefingeren litt, også ha pekefingeren litt bøyd.

Det har ingenting med styrke å gjøre, kun teknikk og øvelse. Også er det klart; barregrep på første bånd (Feks F og B) er mye tyngere enn høyere opp på halsen. Øv med låter som går i feks A-dur og ta barregrep rundt 5-bånd.

Link to comment
Share on other sites

Skal du bli en dyktig gitarist bør du ha styrke i underarmene. For mye øving på gitaren ender av og til opp med sene(hinne)betendelse og dertil gitarforbud i uendelige tider.

Anbefaler litt alternativ trening. Begynn å klatre! Funker som rakkern! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.