Web Analytics
Jump to content

mixer eller forsterker?


Rahs Millian

Recommended Posts

g'dag gitarfolk.

jeg vurderer å gå til innkjøp av en el gitar, men økonomien er det så som så med (militært sultebudsjett). så da er ståa slik:

1. kjøpe god gitar, men bruke en helt vanlig behringer mixer som "forsterker". hvorvidt dette ville virke er jo ett godt spørsmål. mixeren har jeg liggende etter en slags studiodrift hvor jeg bare har tatt opp vokal, så dette med instrumenter er helt hebraisk for meg enda.

2. kjøpe gitarpakke.. noe jeg kvier meg for i grunnen. ikke det at jeg har så fryktelig mye peiling på dette, men det virker som man kjøper litt katta i sekken med tanke på kvaliteten på både gitar, forsterker og lyd - ikkeminst.

noen som har noen gode tanker rundt dette? jeg vil jo gjerne ha en elektrisk så fort som mulig, får ikke spilt slik jeg vil på kassa, hehe.

- Rahs Millian

Link to comment
Share on other sites

Nr. 2...

Om det er din første el-gitar så lønner det seg å kjøpe en pakke. Du vil få mye bedre lyd mener nå jeg for da kommer du til å spille på en ordentlig gitarforsterker.

Det vil komme til å gå an å spille gjennom en mikser, men lyden vil sikkert bli litt...dårlig på en måte :P

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har en mixer der du kan kjøre gitaren inn direkte (lav-impedans inngang), er det mulig å bruke den som forsterker, men du vil da kun få en helt clean lyd. Hvis du har et lydkort uten noe særlig forsinkelse kan du kjøre signalet inn på pcen og bruke gitarplugins for å prosessere lyden, noe som kan fungere bra.

Ellers ville jeg absolutt ha kjøpt meg en forsterker, eller eventuelt en multieffektpedal med mulighet for å koble til headset eller stereoanlegg.

Link to comment
Share on other sites

hehe, eXXon, jeg kan love deg jeg setter pris på hvilken som helst gitar jeg ass. må nesten bare nevne at jeg vet verdien av godt utstyr, f.eks mikrofonene jeg har gått til anskaffelse av. en Shure SM-58 gjør liksom ikke samme nytten som en Røde nt-1 :) selv om shure'n nå kommer til å være krem på øving!

ellers må jeg si takk for respons og gode innspill.

- RAHS.

Link to comment
Share on other sites

har ikke så veldig peiling på gitarer nei, men det ligger litt i sunn fornuft at en anonym gitar til 2000 skal være litt dårligere enn en gitar til 5-6000 av ett anerkjent merke :) det blir vel litt teit og kjøpe en dårlig gitar bare for å ha hatt en dårlig gitar også, økonomien min strekker seg ikke så langt for øyeblikket. hehe.

- rahs

Link to comment
Share on other sites

Du må jo ha noe å knuse på scenen når du har blitt rockestjerne  :mrgreen:

Feil. Den første gitaren din skal ha hedersplass på veggen i turnebussen :wink:

Ja, først knuse og brenne, så henge på veggen. Blir nydelig :lol:

:lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.