Web Analytics
Jump to content

Behringer FCB1010, noen med erfaring?


JonnyPonny
 Share

Recommended Posts

slet med det sammen, men så meldte jeg meg inn i en yahoogruppe som heter fcb1010, og da skjønte jeg med ei gang mye mer..

greide også etterhvert å koble den opp til pcn og lasta ned et program som man kunne lage presets med lett og videreføre dette til fcben.. da ble ting plutslig ekstremt mye lettere.

i den yahoogruppa så kan man også laste ned ferdige presets, vet ikke om de har en til jmpen din men går ann å prøve;)

lykke til!

Link to comment
Share on other sites

JMP-1'en responderer sansynligvis på Program Change meldinger over en spesifik MIDI-kanal (som du sansynligvis kan sette til å være hvilkensomhelst mellom 1 og 16) og da er det bare å finne ut hvordan du gjør dette på midibrettet og ikke minst hvordan fdu vil bruke midibrettet (bare PC's eler som song mode etc.) tipper manualen også har sin del å si ;)

Link to comment
Share on other sites

Manualen til FCB1010 er vanskelig å forstå, selv for meg som har fiklet med MIDI en stund og tror jeg har greie på hva som foregår.

Jeg lurer fortsatt på hva JonnyPonny mener med «å lagre patcher» fordi FCB'en skal ikke ha patchene til JMP-1en lagret, men kun sende Program Changes/Control Changes. Men siden ikke noe har skjedd siden lørdag har kanskje ting løst seg.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Dette var veldig merkelig ja. Jeg tror jeg misforsto hele opplegget, men "plutselig" så jeg lyset og alt funket. Så nå er jeg glad og lystig, selv om jeg fortsatt ikke skjønner en kløyvd drit når det gjelder brettet. Jeg vet iallfall hvordan jeg blar igjennom patchene på preampen og det var det jeg var ute etter :D

Takker for hjelp, dog :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.