Web Analytics
Jump to content

Trenger en ekspert's mening


Goggen
 Share

Recommended Posts

Jeg kom over disse bildene av riktig/gal venstre hånds grep, og som en som aldrig har hatt en time med instruksjon har jeg vent meg til å spille som her er vist som gal metode i alle år (untatt med barre grep å sånt da).

Jeg har prøvet den riktige metoden nå, men det kjennes helt unaturlig ut for meg, selv om jeg må innrømme at man får bedre rekkevidde (nå er ikke det noe problem for meg da jeg har ganske store hender), så føler jeg at jeg mister kontakten med gitaren.

Men hva synes dere? Nå som jeg har begynt igjen etter 18 år, burde jeg endre teknikken min?

new_pa1.jpgnew_pa2.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 37
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Det var da som f.... da!!! Takk skal du ha Mr. Bungle. Det er vel for ingenting at denne www hosten jeg fant er gratis... vil ha ferdig nytt site på skikkelig server om et par dager.

Det er slitsomt dette her. Øve, trene, poste, skrive HTML code (hakke gjort det på år å dag heller). Sove, hva er det for noe... gravid kone... mas og kjas.

Men fytti rakkern så morro det er :D

Link to comment
Share on other sites

når du bruker den riktige/nederste måten, bruker du mindre enrgi på å skifte mellom grepene og overgangene blir bedre.. dette kommer helt naturlig når du har trent lit på det..

Men bevares det finnes ingen fasit på hvordan spille gitar! det viktigste er at du selv er komfortabel og har en teknikk som du ikke selv føler anstrengende..Blir du fort sliten i håndleddene/fingrene, råder jeg deg til å tenke lit mere på teknikk/posisjon

Link to comment
Share on other sites

øv på den nederste/riktige metoden. i starten blir du fort sliten, men du får kjempebra rekkevidde. på godt norsk tror jeg det kalles noe slikt som "fri-flyt-stilling"..

Takk for at mitt comeback :D blir mye hardere :wink: Bare tuller. Du har nok rett, så jeg får legge om.

Gjør du det når du for exempel spiller en Dm slik også?

E-5

H-6

G-7

D-7

A-X

E-X

Link to comment
Share on other sites

Det var da som f.... da!!! Takk skal du ha Mr. Bungle. Det er vel for ingenting at denne www hosten jeg fant er gratis... vil ha ferdig nytt site på skikkelig server om et par dager.

Det er slitsomt dette her. Øve, trene, poste, skrive HTML code (hakke gjort det på år å dag heller). Sove, hva er det for noe... gravid kone... mas og kjas.  

Men fytti rakkern så morro det er  :D

www.home.no, det er der jeg har alle bildene liggende

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes også the er allraight å kunne dempe de dype strenge noen ganger og da blir det jo veding mye bevegelser hvis man skal gå fra riktig til gal possisjon hele tiden. Får vel tenke litt mer på dette her å prøve meg frem.

Takk for gode tips folkens.

Link to comment
Share on other sites

Har sett at begge metodene har vært omtalt som riktige. Den øverste brukes mer av "rocke gitarister", du har mer kraft til bendinger osv. Den nederste e bra til klassisk gitar osv, du klarer størres strekk. Eg vil ikkje si at noen e rett eller gale, men du bør kanskje klare å mestre begge?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.