Web Analytics
Jump to content

Elverhøy


AlexanderT
 Share

Recommended Posts

Vet ikke hvor mange på dette forumet som kjenner til konserten Elverhøy, men jeg syntes det er greit å skrive ned min opplevelse for det om. Så kan jeg lese det igjen når jeg blir gammal.

Fikk høre av Jingles, som jeg føler jeg har blitt godt kjent med de siste dagene, om en konsert hvor medlemmer av band som Jaga Jazzist og diverse andre norske band, skulle lage noe rundt norske folketoner. Konserten foregikk i en skikkelig koselig dal, Ravndalen. På vei opp til plenen hvor konserten gikk, stod det mange, utrolig søte jenter med fakler og smilte til oss. Om jeg skal beskrive stemninga som jeg opplevde den, vil nok de mer barske forumgjengerne ta meg i å være erotisk novelleforfatter, noe jeg altså ikke er. La meg være kortfattet, så kaller vi det bare deilig.

Musikken varierte i dynamikk, og stilen hørtes ut som et flykræsj der Gåte møter Pain of Salvations BE konsept. Det var også eventyr som det var satt melodi til, kjente salmer med klimpring på nylonstrenger i bakgrunnen, og en del folkemusikk; fikk til og med servert en hardingfelesolo. Og... en trekkspillsolo med Stian Carstensen fra Farmer's Market. For en kul overraskelse!

Ingen av vokalistene var vrinskete.

Og endelig møtte jeg Jingles, som var en kjempehyggelig gutt! :)

Må bare finne ut hvordan jeg kan få tak i musikken nå. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg vil også legge til noen linjer her:

For å begynne et sted, vil jeg si at konserten var VELDIG bra. nesten perfekt:P mangla gitarsolo. Men jeg vil nesten si at trekkspillsoloen gjorde opp for det;)

det var altså musikere fra flere norske band. Mathias Eck (sånn det staves) fra Jaga på trompet og Gitaristen fra Vamp (som er genial) var jo mine favoritter, da..:)

Helene bøksle sang utrolig bra og hun passet perfekt til stemningen i Ravnedalen. Det var mørkt. lyskastere på trærne, søte jenter med fakler og røyk! det var helt fantastisk.

Musikken var også midt i blinken. Man fikk følelse av å reise tilbake i tid med gamle tekster fra telemark og salmer. Det var utrolig.

Forresten Alexander: Helene kommer med album snart=)

Ja, meg og alexander møttes altså og slo av en prat! koselig å møte andre gitarfolk man har skrevet med!

Elverhøy blir nok en tradisjon i årene som kommer:)

Link to comment
Share on other sites

Hva sang Helene? Var med på et prosjekt i Afrika sammen med henne for et par år siden, utrolig hyggelig jente.. Argh.. og jeg som er så fan av folketoner! Når gikk konserten av stabelen?

Edit: Har Helene noen hjemmeside?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.